2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A saját házuk előtt parkolókat is megbírságolhatják

Hír TV

2018. május 27., vasárnap 12:23, frissítve: vasárnap 13:40

Csak engedéllyel parkolhatnak saját házuk előtt az egyik borsodi falu lakói. A szabályszegőket bírsággal fenyegette meg a polgármester, aki a lakossági tiltakozás hatására visszavonulót fújhat. A szigor összefüggésben áll a szlovák betelepülőkkel.

A 180 lelkes Kéked Borsodban fekszik, a magyar-szlovák határon. A kis faluban látszólagos a béke, mióta a képviselőtestület engedélyhez kötötte a közterület használatát.

Az én közterület-használatom abból áll, hogy a kapubejáró előtt állok az autómmal. Tehát ezt kellene nekem elhagynom, ezt a közterületet, különben megbírságolnak - mesélte a volt polgármester, Veselovsky Máriusz.

A felszólító levelek már ki is mentek, a bírság a közterület-használati díj ötszöröse.

Az önkormányzat azután keményített be, hogy a falut felkapták a szlovákok. Kassa alig 20 kilométer, így lett Kéked a felvidéki város egyik alvó települése. Azt a betelepülők sem értik, hogy az önkormányzat miért az őslakosokon veri el a port.

A helyiek aláírásokkal tiltakoznak a bírságolás ellen.

A képviselőkkel a testületi ülésen igyekeztek szót érteni. Bár az ülés a törvény szerint nyilvános, a Célpontot nem engedték forgatni. Annyi mégis kiszűrődött, hogy egyelőre csak fenyegetőznek, de nem bírságolnak.

A szigor enyhülhet a polgármester szavai alapján, de ha nem tartja a szavát, a kékediek folytatják a tiltakozást a közterület-használati bírság ellen.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!