2018. szeptember 21.,
péntek, Máté, Mirella napja

A Nébih szerint közepesek a főzőkonyhák

,

2017. augusztus 8., kedd 08:59, frissítve: kedd 15:15

Közepes minősítést kapott a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák legnagyobb része a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatán.

A kormányközeli Magyar Idők azt írja, a 3253 főzőkonyha csupán 7 százaléka kapott jeles minősítést, 30 százalékuk jó, 39 százalékuk közepes, 17 százalékuk elégséges osztályzatot szerzett, 7 százalékuk pedig nem felelt meg a követelményeknek. A hatóság emberei az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot.

„Összességében azt lehet mondani, hogy vannak hibák, de nem reménytelen a helyzet, és a várakozással ellentétben a hibajavítás nem beruházásigényű a legtöbb helyen, elegendő tudásjavítással, ismeretbővítéssel előre lehet lépni. Előfordulnak beruházásigényes hibafeltárások is, de a többségük ismerethiányra vezethető vissza” – értékelte a vizsgálatot Zoltai Anna, a Nébih vendéglátás- és étkeztetés-felügyeleti osztályának vezetője.