2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

A lakosság szedi a bevándorlók szemetét

2015. július 22., szerda 10:50, frissítve: szerda 16:15

A lakosság szedi össze a migránsok által hátrahagyott óriási szemetet Szeged határhoz közeli, déli városrészeiben. Az elmúlt hetekben egyre többen jönnek át a Tisza árterében lévő erdősávon, majd Szegedet elérve a kertvárosi részen keresztül mennek be a városba. Az ott élők már nem bírták elviselni a sok helyen már elviselhetetlenül bűzlő szemétkupacokat, ezért a helyi képviselővel együtt maguk kezdték el összeszedni azokat.

Hétvégi házak és kiskertek környékét takarították a szegediek, a szemetet a határsértők dobálták el. „Hétvégén végigjártuk a környéket, és mivel a migrációs útvonal változott, tehát Szeged irányába tolódott, Klebelsberg, avagy régi nevén Hattyas-telep határában közjárványveszélyt előidéző állapotokat találtunk. Meg kellett oldani” – mondta Nógrádi Tibor fideszes önkormányzati képviselő.

Szeged déli külvárosain át menekültek százainak vezet naponta az útja. „Én ott bent lakok a főtéren, Hattyason, ott naponta fél zsák szemetet szedek össze. Ott egy öltözőhelyük van, egy kicsit bokros, és éppen nem lakik senki a házban, és ott is naponta szedem össze arra gondolva, hogy hátha ezzel egy kicsit a természeten is segítünk, meg magunkon is” – mondta egy szegedi lakos.

A takarításhoz a város környezetgazdálkodási cége kesztyűkkel, zsákokkal járult hozzá, az összegyűjtött szemetet pedig elszállítja. „A környező településeken a polgármester az övéik között van, a gáton elsőnek áll és próbál segíteni a lakosokon. Ez Szegedre nem jellemző, és attól tartok, hogy a következő időszakban, amikor fokozódni fog a migránshelyzet, mert a határzár építésével délre, Szeged felé tolódik a fő útvonal, ez még jellemzőbb lesz” – tette hozzá Nógrádi Tibor.


A szemétben több igazolványt is találtak, a migránsok az irataikat a határon átérve széttépik, majd eldobálják, hogy a magyar hatóságok ne tudják azonosítani őket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!