2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A kormánypárt hívei szerint a korrupciónál van fontosabb kérdés is

Hír TV

2018. március 16., péntek 20:14, frissítve: péntek 21:14

A békemenet résztvevői nem fogadták jó szívvel az ellenzéki újságírókat. Válasz helyett inkább visszakérdeztek. A baloldali pártok szerint a Fidesz saját híveit is igyekszik átverni, amikor elhallgatja a vezetők és családtagjaik kínos ügyeit.

A békemenet élén masírozó Bayer Zsoltot is elhívná vadászni a miniszterelnök helyettese. Semjén Zsolt erről azután beszélt, hogy a Magyar Nemzet megírta: évente több alkalommal is részt vesz milliós skandináv vadásztúrákon.

„Nem kell válaszolni, manipulálnak, menjenek innen, takarodjanak innen. Menjen, szórakozzon valakivel.”

A menet résztvevőit a kormánypárti elit látványos gazdagodásáról próbálta kérdezni a Hír TV riportere. Eleinte eredménytelenül.

„Mondja, mi a garancia arra, hogy amit mi mondunk, az be is kerül, és nem cserélgetik fel a szavakat, nem írják át az egészet?” – tette fel a kérdést egy hölgy.

Kisvártatva kiderült: a kormánypárt híveit nem zavarja a fideszes vezetők mesés vagyona. Legalábbis szerintük van a korrupciónál fontosabb kérdés is.

„Önt személy szerint érte kár? Nehezebben él? Kevesebbet keres? Rosszabb lett a helyzete? A Gyurcsány-kormány alatt elmondhattuk ezt. De ebben a nyolc évben nem mondhattuk, úgy, hogy közben érződik, hogy a hagyományokat megtartják, és érzékelhető, hogy a hagyománytisztelet feléledőben van” – tette hozzá.

Az ünnep másnapján az ellenzék arra emlékeztetett: nem lehet szőnyeg alá söpörni egyetlen olyan ügyet sem, ahol felmerül, hogy csalással jutottak pénzhez a kabinet tagjai.

„Mindenki tudja, hogy mennyit keres Magyarországon egy miniszter, és azt is mindenki tudja, hogy ennyi pénzből nem lehet Svédországba menni vadászni” – nyilatkozta Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A Demokratikus Koalíció szerint Rogán Antal és Semjén Zsolt történetében nem a helikopterezés az egyetlen közös pont. „Semjén Zsolt úgy viselkedik ebben az ügyben, mint ahogyan általában a fideszesek szoktak viselkedni. Először megpróbálják tagadni, aztán amikor lebuknak, akkor megpróbálnak hazudni, és amikor azzal is lebuknak, akkor megpróbálják az egész ügyet jelentéktelenné tenni” – jegyezte meg Molnár Csaba, a párt alelnöke.

Semjén Zsolt túráit egyébként olyan szállodatulajdonos fizethette, aki sorra nyeri az uniós pályázatokat.

 

„Elfogadhatatlan, hogy valaki elfogad olyan támogatásokat, hogy luxusvadászaton vegyen részt, és közben pedig, aki támogatja, más típusú kedvezményt vagy pályázaton való nyerést kap az illetékes politikusnak a közreműködésével” – emelte ki Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

A Hír TV kérdésére a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: Semjén Zsolt emberi és politikai tisztessége továbbra is kétségbevonhatatlan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!