2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

A CEU helyett egy új amerikai egyetemmel egyezett meg a kormány

Hír TV

2018. július 26., csütörtök 13:17, frissítve: csütörtök 18:02

A CEU-val továbbra sincs egyezség, egy új amerikai egyetem budapesti képzésének elindításáról viszont már alá is írta a megállapodást a kabinet – az államközi megállapodást Szijjártó Péter külügyminiszter és Eric Holcomb, Indiana állam kormányzója szignózta.

Az Egyesült Államokban működő Notre Dame Egyetem a 150. helyezést érte el a 2018-as világranglistán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel pedig már évtizedek óta együttműködik.

Az amerikai egyetem 2019-től vegyészmérnöki, építőmérnöki és mechatronikai szakokat indít Budapesten.

„A Notre Dame Egyetem az egyik legkomolyabb presztízzsel rendelkező egyetem az Egyesült Államokban. 176 éves történelemre tekint vissza az intézmény, a világranglista 150. helyén áll, és most úgy döntött, hogy három világszínvonalú képzését is megindítja Budapesten, az építészmérnöki, a vegyipari és mechatronikai képzéseket a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel való együttműködésben. Cserébe pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egy Vatikánban akkreditált fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kurzust indít a Notre Dame Egyetemen” – nyilatkozta a külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!