2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

A 77 éves asszonyt perelik, a külügy cégét nem

2015. szeptember 25., péntek 16:21, frissítve: szombat 11:04

Egy 77 éves asszonyt perel a Quaestor felszámolója, szerinte az idős nő bennfenntes információkkal élt vissza, amikor kivette pénzét a bedőlt brókercégből. Az asszony tagad, a Quaestor-károsultak pedig kettős mércét emlegetnek, mivel a külügyi tárcának azt a cégét, amelyik milliárdokat vont ki a Quaestorból, nem fogta perbe a felszámoló.

A Quaestor-károsultak egy csoportja demonstrált a Fővárosi Törvényszék előtt. Odabenn közben egy 77 éves asszony pere kezdődött,  aki a Quaestor felszámolója szerint bennfentes kereskedelmet folytatott.

Az idős nő a lejárat előtt, március 6-án, pénteken 2,47 millió forintnyi kötvényét vette ki a Quaestorból. A cég két nappal később, hétfőn omlott össze. A felszámoló szerint az idős nő bennfentes információval rendelkezett, ezért tudta az utolsó pillanatban kivenni a pénzét.

A 77 éves asszony azt mondja, nem volt bennfentes információja a cégről, a pénzt pedig családi okok miatt vette ki a Quaestorból. „A családi körülmény az volt, hogy segíteni kellett az unokámon” – fogalmazott Berei Andrásné.

A tárgyaláson rész vett a Quaestor-károsultak egy csoportja is. Szerintük az asszonyt kettős mérce alapján citálta bíróság elé a felszámoló, ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik cégét, a Magyar Nemzeti Kereskedőházat nem fogták perbe, holott az a Quaestor bedőlése napján vett ki 3,8 milliárd forintot.

„A Quaestor-tulajdonos, Tarsoly Csaba nem idős hölgyekhez szaladozott tájékoztatást adni, a Quaestor tulajdonosa Szijjártó Péter külügyminiszterhez szaladozott. Ha valakinek, neki volt tudomása. Pereljék be a Magyar Nemzeti Kereskedőházat, és kérjék vissza a 3,8 milliárd forintot, ne pedig a kisbefektetőket zaklassák!” – fogalmazott Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult.

Az Együtt is kettős mércét emleget. „Ha a Quaestor felszámolója nem perli be a kereskedőházat, akkor majd én újra meg fogom ezt tenni, újra jogi keresetet fogok benyújtani, hogy ugyanúgy vizsgálja ki az ügyészség, a hatóság, hogy mi történt a kereskedőház esetében, mint amit a magánszemélyekkel művelnek” – hangsúlyozta Pápa Levente, a párt alelnöke.

Az idős nő ügyének tárgyalását a bíróság novemberben folytatja.

Orgován Béla bevásárol
Közben a Quaestor-botrány miatt elhíresült Orgován Béla 17 millió forintért vásárolná be magát egy cégbe. A Bors szerint a korábban közmunkásként dolgozó férfi egy informatikai kft. tulajdonrészét szerezné meg, állítása szerint saját jövedelméből. Orgován Béla idén márciusban tíz napig volt a Quaestor Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. A cég ellen százmilliárdos csalás miatt indult nyomozás során Orgovánt is kihallgatták tanúként.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!