2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Zsigó Róbert: Újra lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat Díjra

Újra lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat Díjra - jelentette be közösségi oldalán a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára szombaton.

  • Zsigó Róbert: Újra lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat Díjra

  Zsigó Róbert azt írta: a díj idén az egyedül élő idősek támogatásában élen járó önkormányzatokra irányítja rá a figyelmet.

    "Az idősek megbecsülésében is előre menjünk, ne hátra!" - fogalmazott az államtitkár.

    Zsigó Róbert megosztotta a kormányzati portál vonatkozó hírét is, amelyben arról beszélt: Magyarországon 12 éve családbarát kormányzást folytatnak, melynek "kiemelt része idős honfitársaink támogatása és megbecsülése".

    A portál híre szerint Zsigó Róbert hangsúlyozta: az időspolitika érvényesüléséért a legtöbbet helyi szinten a közösségek fejlődését szolgáló önkormányzatok tehetik. Az elismerés az aktív önkormányzati időspolitika megerősítését, az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és az idősügyi tevékenységek konkrét eredményeinek fejlesztését szolgálja.

    Kifejtette: a magyar kormány elkötelezett a béke, a kiszámíthatóság és a biztonság megőrzése mellett, amelyek egyúttal az április 3-i választások tétjei is.

    Az Orbán-kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére, ennek kifejezése egyebek mellett az is, hogy történelmi elégtételként visszaadtuk a Gyurcsány és Bajnai vezette baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat - mondta.

    Zsigó Róbert a megjelenő pályázat kapcsán szót ejtett arról, hogy az idősügyi területen elért jó gyakorlatok és eredmények megosztása hatékonyan segíti a hazai időspolitika fejlődését.

    A díj elnyerésével 1 500 000 forintos pénzjutalom jár, amelyet a nyertes önkormányzatok még idén megkapnak.

    Az Idősbarát Önkormányzat Díj alapítása óta eltelt években több mint ezer pályázat érkezett a felhívásra, és 134 település részesült az elismerésben. A helyben hozott intézkedések elősegítették, hogy az időskorú lakosok a munkával töltött évek után megváltozott élethelyzetükben is megbecsült, értékes tagjai lehessenek közösségüknek és a társadalomnak - tartalmazza a portál híre. Hozzátették: a nyertes települések polgármesterei Idősbarát táblát vehetnek át, amely az önkormányzat tevékenységének eredményességét és megbecsülését hirdeti a hivatal falán.

    A pályázat beküldési határideje 2022. május 2.

    A pályázati lehetőségről bővebb információ a Hivatalos Értesítő 2022. évi 15. számában, valamint a kormany.hu oldal dokumentumtárában érhető el.

Fotó: Facebook/nyugdijaskozosseg

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!