2020. július 11.,
szombat, Nóra, Lili napja

Zsigmond Barna Pál: A kispesti nem egyedi eset

Hír TV

2019. október 26., szombat 16:05

Újabb Kispesti korrupciós ügyet mutatott be tegnap "Informátor" című oknyomozó műsorunk. Megfenyegették az egyik kispesti térfelújítást végző vállalkozót, mert nem akart pénzt visszaosztani a szocialista politikusoknak. A beruházást végző vállalkozó az Informátornak azt is mondta, hogy Lackner Csaba kétmillió forintot kért és kapott is az egyik beruházásból.

Lackner Csaba Kispest szocialista önkormányzati képviselője beszélt arról az Informátor birtokába jutott hangfelvételen, hogy olyan vállalkozókkal kell szerződést kötni, akik visszaosztják a pénzt.

A kispesti Almavirág tér 2015-ös felújításáról beszélt a kivitelezést végző vállalkozó az Informátornak. Azt mondta: a beruházás végösszege 19 millió forint volt, azonban a felújítási munka valójában csak 12 millióba került. A fennmaradt pénzből 2 millió forintot adott Lackner Csabának, egy milliót pedig Somogyi László vállalkozónak.

"Mondtam a Somogyinak, hogy Laci le kellene ülnünk és beszélni kellene. És azt mondta, hogy miről . . . Váltott a lámpa én elindultam és utána pár napra rá jött ez a telefon, hogy kérjek bocsánatot a megfelelő embertől.

 

Különben ha nem kér bocsánatot?

 

Hát, hogy a családom, stb. igen, igen. "

- mondta K. G. kispesti vállalkozó.

Az Informátor több MSZP-s politikust is megkérdezett az ügyben, azonban válaszadás helyett elmenekültek a kérdések elől.

Az MSZP budapesti elnöke szombaton telefonon annyit mondott, hogy semmilyen visszaélést és korrupciót nem tűrnek meg párton belül. Molnár Zsolt szerint a botrány árt az MSZP-nek, ezért felszólították távozásra Lackner Csabát a távozásra.

"Tisztázni kell, hogy történt- e ott bűncselekményt de ettől függetlenül Lackner Csaba terheli az együttműködést, terheli a magyar szocialista pártot ez a kialakult a helyzet a megítélésüket rontja."

- mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

A Fidesz budapesti szóvivője szerint súlyos bűncselekményekről van szó. Zsigmond Barna Pál hangsúlyozta: valószínűleg nem egyedi eset a kispesti.

"Egy igazi szocialista polip sejlik fel előttünk Kispesten hiszen Lackner Csabáról szólt elsődlegesen az ügy arról, hogy ő drogbulikon henceg barátai vagy ismerősei előtt arról, hogy mennyi pénzt tud megkeresni a kerületben ezek a pénzek, ezek visszaosztásból származnak mint ahogy kiderült, tehát azzal hencegtek egymás előtt, hogy havonta másfél millió Ft-ot tudnak megkeresni vállalkozói visszaosztásokból tehát közpénzből."

- jegyezte meg Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője.

Zsigmond Barna Pál hozzátette: szerinte ez az ügy túlmutat Lackner Csabán, ezért bízik abban, hogy a rendőrségi vizsgálat után pontosan lehet majd tudni, hogy kik tartoznak a kispesti bűnözői hálózathoz.

Hír TV