2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Zártszelvénnyel vett revansot főnökén a kirúgott vádlott

Emberölés és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki 2019 júliusában egy vasból készült zártszelvénnyel ütötte fejbe főnökét Ajkán, miután az felmondott neki, majd a cégvezető helyettesét is bántalmazta, végül a vasrudat egy parkoló autó szélvédőjébe állította.

  • Zártszelvénnyel vett revansot főnökén a kirúgott vádlott

A vádirat szerint az elkövetővel szemben több kifogás is felmerült a munkahelyén, amely arra indította a társaság vezetőjét, hogy megváljon tőle. A cégvezető ezért az irodájába hívta a vádlottat, ahol a felmondás közlésekor a helyettese is jelen volt. Miután a férfi meghallotta, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, felugrott a székről és indulatosan közölte főnökével, hogy „Ha engem kirúgsz, akkor itt vér fog folyni!”, majd az iroda ajtaját kicsapva, kifutott az udvarra, és ott fel-alá sétált.

 

A sértettek mintegy tíz percen át figyelték a vádlottat, végül a cégvezető, annak reményében, hogy megnyugtathatja, úgy döntött, megpróbál vele beszélni. Az elkövető azonban ellenségesen reagált, és felszólította a két férfit, hogy ne menjenek hozzá közelebb, a raktár fala mellől pedig felkapott egy több mint 5 kilós, 131 centiméter hosszú, vasból készült zártszelvényt, melyet ütésre emelve, megindult a főnöke felé. A sértett „Mit csinálsz!” kiáltással próbálta megállítani, ám a vádlottat ez nem tartotta vissza, s azt kiabálva, hogy „Most megöllek!”, a zárszelvénnyel a sértett feje irányába sújtott. A férfi elmozdult az ütés elől, és a kezével próbált védekezni, ám a vasrúd így is eltalálta a fejét, melynek következtében az aszfaltra esett és eszméletét vesztette. A vádlott az ütés lendülete miatt átesett a sértetten és maga is az aszfaltra zuhant, a zártszelvényt pedig kiejtette a kezéből. A cégvezető helyettese ekkor próbálta lefogni, ám a férfi kiszabadult a szorításából, és a sértettet többször ököllel arcon ütötte. A férfi a sorozatos ütésektől, melyeknek csak egy részét tudta kivédeni, elesett, a vádlott pedig tovább ütötte.  

 

Miután a bántalmazással felhagyott, a zártszelvényt felkapta a földről, s azt egy hat méterrel arrébb parkoló személygépkocsi szélvédőjébe állította bele, úgy, hogy a vasdarab az utasoldali ülésnél állt meg.

 

A bántalmazás következtében a cégvezető nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket, míg munkatársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám védekezésük nélkül a bántalmazás mindkettőjük esetében súlyosabb következményekkel is járhatott volna.

 

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!