2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Zár alá vették” a Tiborcz Istvánhoz köthető Andrássy úti palotát

Hír TV

2018. április 3., kedd 13:52, frissítve: kedd 16:00

Ellenzéki képviselők jelképesen zár alá vették az Orbán Viktor vejéhez köthető Andrássy úti palotát – sajtóhírek számolnak be arról, hogy Tiborcz István cégének egy palotaszintje található itt. Az MSZP-s és liberális szövetség az akcióval Tiborcz István korrupciós botrányaira hívták fel a figyelmet. Arra szólítják fel a kormányt, hogy Tiborcz István mesés vagyonát bocsássa árverezésre, és ebből törlessze a 13 milliárdos bírtságot, amelyet az az unió csalás elleni hivatala szabott ki az Eliosra. 

„Azt követeljünk, hogy a Tiborcz István mesés vagyonának elárverezéséből fizessék be ezt a 13 milliárd forintnyi büntetést – jelentette ki a Liberálisok ügyvivője, hozzátéve: azt gondolom, hogy egy normális országban ezt nem kéne követelnünk, egy normális országban az sem fordulhatott volna elő, hogy a miniszterelnök és családja az adófizetők pénzéből, illetve az európai adófizetők euróiból gazdagodik. Akkor legalább a büntetést ne mi fizessük” – tette hozzá Bősz Anett.

Az OLAF korábban megállapította, hogy Orbán vejének, közvilágítással foglakozó cége, a szervezett bűnözés módszereivel működött.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!