2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Wintermantel Zsolt: Komolytalannak tűnik a BKV pályázatán nyertes cég

Hír TV

2020. november 25., szerda 18:00

Nem tartja aggályosnak a főpolgármester-helyettes, hogy volt élettársához köthető cég nyerte el a BKV busztenderét.

Tüttő Kata a Hír TV-nek azt mondta: kivizsgálják az ügyet. A BKK fideszes igazgatósági tagja szerint komolytalan egy olyan cég, amelyiket a pályázat kiírása előtt pár nappal korábban jegyeztek csak be.

Takarékoskodásról beszélt a főpolgármester az ATV kedd esti műsorában. Karácsony Gergely szerint Budapest jelentős összeget tud spórolni többek között a közszolgáltatási cégek összevonásával.

A főváros viszont tavasszal még nem volt ennyire takarékos: akkor használt autóbuszok bérlésére írt ki közbeszerzési eljárást a BKV, aminek a végén egy 300 millió forintot meghaladó szerződést kötött meg.

Lejárt az előző szerződés, a buszokra szükség volt, a pályázatra pedig bárki jelentkezhetett - ezzel magyarázkodott a szocialista főpolgármester-helyettes. Tüttő Kata szerint azért Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyert, mert ő adta a legolcsóbb ajánlatot.

A politikus a Hír TV kérdésére hangsúlyozta, bár ő nem vett részt az eljárásban, de nem tartja aggályosnak a vállalat hátterét, ennek ellenére mégis felkérte a BKV-t, hogy utólag folytasson vizsgálatot.

A főpolgármesternek tisztáznia kell a botrányos buszügyet - jelentette ki a BKK fideszes igazgatósági tagja Magyarország Élőben című műsorunkban. Wintermantel Zsolt úgy vélte, egy kamucég nyerhette el a BKV pályázatát.

Wintermantel Zsolt hozzátette: Karácsony Gergely a választások előtt tiszta városvezetést ígért, ezért szeretnék tőle hallani, hogy milyen körülmények között zajlott a pályáztatás.

Hír TV

x
Rendkívüli hír