2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Vona: Orbánt zavarja a demokrácia és a többpártrendszer

Hír TV

2017. december 8., péntek 14:53, frissítve: péntek 16:31

A magyar demokrácia fekete szerdájának nevezte az Állami Számvevőszék büntetését a Jobbik elnöke.

Vona Gábor pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: brutális támadást indított ellenük a kormány a hatóságokat felhasználva. Példátlan Európában, hogy a választás előtt négy hónappal egy pártot ilyen eszközökkel próbáljanak tönkretenni – jelentette ki a pártelnök. Vona megköszönte a bátorítást a választóktól, és elmondta, a történtek példa nélküliek az elmúlt huszonhét év tekintetében.

Az ÁSZ egy számtalan sebből vérző eljárást indított a Jobbik ellen, ennek kapcsán Schön Péter gazdasági igazgató is megszólalt. Az Orbán-kormány hozzászoktatta őket a meglepetésekhez, de az eljárás őket is meglepte – folytatta a Vona, majd arról beszélt, hogy kétszer 330 millió forintos bírságot szabtak ki a pártra, ráadásul a 2011-es törvény értelmében az ilyen jellegű döntések esetében nincs fellebbviteli fórum.

Egyértelmű a cél

Mivel a 660 millió forint jóval meghaladja azt a pénzt, ami a Jobbik rendelkezésére áll, kérdésessé vált a választási indulás is a pártelnök szerint. Szerinte a cél egyértelmű. A Fidesz le akarja söpörni a tábláról az egyedül állva maradt ellenfelét. Ám ennél is többről van szó: hozzászoktak, hogy a Fidesz sportszerűtlenül akar választást nyerni, de szerda óta tudjuk, semmilyen versenyt nem akar, Orbán Viktort zavarja a demokrácia és a többpártrendszer.

A Jobbik úgy látja, hogy az egyedüli esély számukra „és Magyarország számára”, ha az emberekhez fordulnak. Vona Gábor szerint a párt elszánt, nem félnek a Fidesztől, de az emberek nélkül nem tudnak sikeresek lenni, ezért kezdtek közösségi gyűjtésbe.

Nehéz szívvel kérünk anyagi támogatást attól a magyar társadalomtól, amelynek az anyagi lehetőségei nem nevezhetők túlságosan jónak. Ebbe a helyzetbe kényszerített minket a kormány – mondta a pártelnök. A segítségért cserébe tisztességes kormányzást ígért 2018-tól. Világossá tette: nem jogi vitáról, államigazgatási eljárásról van szó, hanem egy politikai vagy-vagy helyzetről. Vagy Orbán Viktor nevet a végén, tönkreteszi a Jobbikot, az egyetlen állva maradt ellenfelét, és így a magyar demokrácia is véget ér, vagy a Jobbik és a kormányváltást akaró magyar emberek többsége megállítja ezt az ámokfutást, és áprilisban ez a szövetség az emberek és a kormányváltó erő között elsöpri Orbán Viktor kormányát.

Mint mondta, a rossz dolgokban is igyekeznek keresni a jót, ahogy a magyarok megtanulták már az idők során. A jó hír az, hogy a korrupt zsarnok és az ő tolvaj pártja fél, retteg, mint a nyárfalevél. Kizárólag aljas és törvénytelen eszközökkel tudnak küzdeni – sorolta Vona. A Jobbik elnöke további támadásokra, lejáratásokra számít a kormánypárt részéről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!