2020. március 28.,
szombat, Gedeon, Johanna napja

Vona: Gyurcsánnyal nem lehet fideszes szavazókat megszólítani

Hír TV

2020. január 5., vasárnap 14:48

Nem tartja ultimátumnak Gyurcsány üzenetét az MSZP. Korózs Lajos támogatja a DK elnökének elképzelést a közös listáról és a közös miniszterelnök-jelöltről. Utóbbi személyéről azonban nem akart beszélni a szocialista politikus. Varga-Damm Andrea viszont úgy látja: olyan embereknek kell megszólalniuk akik igazat mondanak és értik a választási rendszert.

Jövő őszig adott ultimátumot az ellenzéki pártoknak az összefogásra Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke Facebook bejegyzésében egy közös miniszterelnök-jelöltben, egy közös listában, és mindenhol csak egy egyéni ellenzéki jelöltben szabta meg a stratégiáját.

A szocialisták elfogadják a DK elnökének javaslatát. Korózs Lajos szerint azonban a közös miniszterelnök-jelölt személyéről még korai beszélni. Így arra sem válaszolt, hogy Gyurcsány Ferencet vagy Karácsonyt Gergelyt tartja esélyesebbnek a címre.

A többi ellenzéki pártnál azonban nem aratott osztatlan sikert Gyurcsány ötlete.

Kell, hogy legyen egy olyan ellenzéki lista is szerintem, ami nem Gyurcsány Ferenc nevével, vagy részvételével van fémjelezve!

 - mondta Vona Gábor.

Erkölcstelen, rossz és veszélyes Gyurcsány javaslata hangsúlyozta a Jobbik korábbi elnöke. Vona Gábor az ATV-ben azt mondta: nem egy, hanem több lista kellene.

Jó lenne, ha legalább olyan emberek nyilvánulnának meg ebben a kérdésben, akik igazat mondanak, s akik egyáltalán értik a választási rendszereket kritizálta élesen Varga-Damm Andrea is Gyurcsány javaslatát. A Jobbikos politikus hangsúlyozta: nem lehet mindenféle szervezetek színében indulni, majd valamilyen más nevű frakciót alakítani, mint az önkormányzatokban.

Korábban az LMP sem fogadta örömmel a DK elnökének ötletét. Szerintük Gyurcsány jobban tenné, ha a programját népszerűsítené és nem üzengetne.

Kapcsolódó anyagunk:

Újabb feszültségek az ellenzékben Gyurcsány ultimátuma miatt

Hír TV