2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Vona: Gyurcsánnyal nem lehet fideszes szavazókat megszólítani

Nem tartja ultimátumnak Gyurcsány üzenetét az MSZP. Korózs Lajos támogatja a DK elnökének elképzelést a közös listáról és a közös miniszterelnök-jelöltről. Utóbbi személyéről azonban nem akart beszélni a szocialista politikus. Varga-Damm Andrea viszont úgy látja: olyan embereknek kell megszólalniuk akik igazat mondanak és értik a választási rendszert.

Jövő őszig adott ultimátumot az ellenzéki pártoknak az összefogásra Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke Facebook bejegyzésében egy közös miniszterelnök-jelöltben, egy közös listában, és mindenhol csak egy egyéni ellenzéki jelöltben szabta meg a stratégiáját.

A szocialisták elfogadják a DK elnökének javaslatát. Korózs Lajos szerint azonban a közös miniszterelnök-jelölt személyéről még korai beszélni. Így arra sem válaszolt, hogy Gyurcsány Ferencet vagy Karácsonyt Gergelyt tartja esélyesebbnek a címre.

A többi ellenzéki pártnál azonban nem aratott osztatlan sikert Gyurcsány ötlete.

Kell, hogy legyen egy olyan ellenzéki lista is szerintem, ami nem Gyurcsány Ferenc nevével, vagy részvételével van fémjelezve!

 - mondta Vona Gábor.

Erkölcstelen, rossz és veszélyes Gyurcsány javaslata hangsúlyozta a Jobbik korábbi elnöke. Vona Gábor az ATV-ben azt mondta: nem egy, hanem több lista kellene.

Jó lenne, ha legalább olyan emberek nyilvánulnának meg ebben a kérdésben, akik igazat mondanak, s akik egyáltalán értik a választási rendszereket kritizálta élesen Varga-Damm Andrea is Gyurcsány javaslatát. A Jobbikos politikus hangsúlyozta: nem lehet mindenféle szervezetek színében indulni, majd valamilyen más nevű frakciót alakítani, mint az önkormányzatokban.

Korábban az LMP sem fogadta örömmel a DK elnökének ötletét. Szerintük Gyurcsány jobban tenné, ha a programját népszerűsítené és nem üzengetne.

Kapcsolódó anyagunk:

Újabb feszültségek az ellenzékben Gyurcsány ultimátuma miatt

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Balázs: A baloldal csődbe vitte az országot

Most viszont jut többletforrás a minimálbér- és a nyugdíjemelésre, a családok és a vállalkozások támogatására, valamint a bérek felzárkóztatására. 2021. október 19.

Kovács Zoltán: Idén ismét már előző nap elkezdődnek az október 23-ai ünnepi megemlékezések

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs kedden elfogadta a központi rendezvények biztosítási tervét. 2021. október 19.

Halálos baleset Somogyban

Kaposvár külterületén egy kerékpáros vesztette életét. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Lezárt akta: Csaló szomszédság

A dunakeszi nyomozók befejezték annak a fóti házaspárnak az ügyét, akik a gyanú szerint idős szomszédjukkal és annak beteg fiával eltartási helyett adásvételi szerződést írattak alá.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!