2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Vona: Gyurcsánnyal nem lehet fideszes szavazókat megszólítani

Nem tartja ultimátumnak Gyurcsány üzenetét az MSZP. Korózs Lajos támogatja a DK elnökének elképzelést a közös listáról és a közös miniszterelnök-jelöltről. Utóbbi személyéről azonban nem akart beszélni a szocialista politikus. Varga-Damm Andrea viszont úgy látja: olyan embereknek kell megszólalniuk akik igazat mondanak és értik a választási rendszert.

  • Vona: Gyurcsánnyal nem lehet fideszes szavazókat megszólítani

Jövő őszig adott ultimátumot az ellenzéki pártoknak az összefogásra Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke Facebook bejegyzésében egy közös miniszterelnök-jelöltben, egy közös listában, és mindenhol csak egy egyéni ellenzéki jelöltben szabta meg a stratégiáját.

A szocialisták elfogadják a DK elnökének javaslatát. Korózs Lajos szerint azonban a közös miniszterelnök-jelölt személyéről még korai beszélni. Így arra sem válaszolt, hogy Gyurcsány Ferencet vagy Karácsonyt Gergelyt tartja esélyesebbnek a címre.

A többi ellenzéki pártnál azonban nem aratott osztatlan sikert Gyurcsány ötlete.

Kell, hogy legyen egy olyan ellenzéki lista is szerintem, ami nem Gyurcsány Ferenc nevével, vagy részvételével van fémjelezve!

 - mondta Vona Gábor.

Erkölcstelen, rossz és veszélyes Gyurcsány javaslata hangsúlyozta a Jobbik korábbi elnöke. Vona Gábor az ATV-ben azt mondta: nem egy, hanem több lista kellene.

Jó lenne, ha legalább olyan emberek nyilvánulnának meg ebben a kérdésben, akik igazat mondanak, s akik egyáltalán értik a választási rendszereket kritizálta élesen Varga-Damm Andrea is Gyurcsány javaslatát. A Jobbikos politikus hangsúlyozta: nem lehet mindenféle szervezetek színében indulni, majd valamilyen más nevű frakciót alakítani, mint az önkormányzatokban.

Korábban az LMP sem fogadta örömmel a DK elnökének ötletét. Szerintük Gyurcsány jobban tenné, ha a programját népszerűsítené és nem üzengetne.

Kapcsolódó anyagunk:

Újabb feszültségek az ellenzékben Gyurcsány ultimátuma miatt

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!