2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Olimpiai álom Erdélyben 11:00

Belföld

Vona Gábor lesz Orbán Viktor jobboldali kihívója

Orbán Viktor jobboldali kihívója már ismert. A Jobbik tisztújító konresszusa ismét Vona Gábor pártelnököt választotta miniszterelnök-jelöltté. A politikus marad a harmadik úton, sem az MSZP-vel, de még a Fidesszel sem hajlandó a szövetségre.

„Adjon az Isten! Szebb jövőt!” – Bár a Magyar Gárdát már a 2010-es választások előtt feloszlatta a bíróság, szellemisége tovább él a 2014-es választásra készülő Jobbikban. A Magyar Gárda főkapitánya és Szaniszló Ferenc újságíró díjat vehetett át a tízéves fennállását ünneplő radikális párt kongresszusán, ahol az egyik alelnök arról beszélt, hogy a jobbikosoknak harcostársakká kell válniuk.

– Ma a legnagyobb lélekszámú vallási közösséget úgy hívják, hogy viktoriánusok. Bizony, bizony, ez így van. Ez nem tréfa. És alapvető hitvallásuk így hangzik, mind jó, amit Viktor tészen – fogalmazott Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke a Jobbik-kongresszuson.

Közbiztonság, munkahelyteremtés, elszámoltatás – sorolta a miniszterelnök-jelöltté választott pártelnök a Jobbik választási programjának alappilléreit. „Olyan lesz a kampány, minthogyha vadgalambokkal kellene sakkoznunk. Mit csinálnak a vadgalambok a sakktáblával? Felrúgják a szabályokat, ledöntik a bábukat, elnézést a kifejezésért, de rátrottyantanak a sakktáblára, majd a végén elégedetten turbékolnak, hogy nyertek. Gondoljunk a bajai választásra. Ott ez történt, egyik is, másik is. Az ember nem tudja eldönteni, hogy nevessen vagy sírjon a bajai események kapcsán. Egyik is csal, másik is csal” – mondta Vona Gábor.

 

Vona Gábor csak a nemzetpolitikában lát különbséget a Fidesz és az MSZP között.A Jobbik elnökének első útja miniszterelnök-jelöltként a Székelyföldre vezet, ahol részt vesz az autonómiáért rendezett demonstráción, a székely meneten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!