2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Vona Gábor: Jakab menjen a DK-ba, ahová való

Vona Gábor új cikkében az ellenzék választási bukásának okait elemezte. Az írás semmi újat nem mondd a volt politikus publicisztikáit ismerők számára, azonban mégis van egy kifejezetten érdekes része, amelyben a Jobbik volt elnöke a jelenleginek, Jakab Péternek üzen, nevezetesen azt, hogy menjen és vegye át Gyurcsány Ferenc helyét a DK-ban, egyébként is abba a pártba való.

  • Vona Gábor: Jakab menjen a DK-ba, ahová való

Gyurcsány bénító jelenléte és Márki-Zay kaotikus kommunikációja mellett van egy harmadik személy, aki súlyos felelősséget visel a tegnapi eredményért. Ez pedig a Jobbik elnöke, Jakab Péter – írja publicisztikájában Vona Gábor. A volt politikus szerint három dolgot lehetett biztosan tudni a választás előtt: hogy a szavazás az egyéni körzeteken múlik majd, hogy különösen a vidéki billegőkön, és hogy ezekben többnyire a Jobbiknak kell győznie. 

Erre a borzasztó nehéz feladatra egy néppárti Jobbik képes lehetett volna. De Jakab stratégiája nem ez volt. Egy karakteres, modern konzervatív pártból egyszemélyes, parizeres celebshow-t csinált. A lájkversenyt összekeverte a politikai teljesítménnyel

– írta Vona, aki szerint Jakab a DK-val kötött paktummal okafogyottá tette a Jobbikot. Jakab Péternek már akkor el kellett volna gondolkodnia, amikor a Facebook szupersztárjaként negyedik lett az előválasztáson, de inkább rátaposott a gázpedálra. Nem értette meg, hogy az ő szerepe csupán annyi, hogy hebehurgya akcióival szórakoztassa és fellelkesítse a DK-s néniket, mielőtt leszavaznak a komolyan vehető Dobrev Klárára – fogalmazott a Jobbik volt elnöke.

Nem az a baj, ha egy politikus csinál karcos, meglepő vagy vicces dolgokat, sőt ez kifejezetten vagány is lehet. A baj akkor van, ha egy politikus teljesítménye ennyiben merül ki. Ha a performance-ok mögött nincs mélység, ha a dolog egyre kínosabb. De ez még csupán az ő személyes problémája lett volna, az viszont, hogy mindezzel értelmezhetetlenné tette a Jobbikot, már az egész ellenzéket sújtotta

– írta cikkében Vona, kiemelve: a Jobbik egyetlen egyénit sem hozott, jelöltjei az összefogással a hátuk mögött kevesebb szavazatot kaptak, mint négy éve önállóan. A volt politikus szerint ezzel Jakab Péter “áttessékelte a Fideszt az újabb kétharmadába”. A választások éjszakáján pedig Gyurcsányhoz hasonlóan gyáván elmenekült, hagyta, hogy szerencsétlen Márki-Zay a családtagjaival tartson sajtótájékoztatót.

A Facebookon közvetített éjféli beszédében pedig elérte a mélypontot, amikor saját felelősségét teljesen megkerülve inkább a földön fekvőt kezdte rugdosni. Jár érte a leárazott parizer! A Jobbiknak a legjobb az lenne, ha Jakab Péter lemondana, a májusi tisztújításon átadná a helyét valakinek, ő pedig menne a visszavonuló Gyurcsány helyére a DK-ba, ahová való

– foglalta össze véleményét a Jobbik volt elnöke.

Index alapján PestiSrácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a folyamatosan frissülő cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!