2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Vona: Ez a magyar demokrácia halálos ítélete

Hír TV

2017. december 15., péntek 18:26, frissítve: péntek 19:58

Vona Gábor szerint Orbán Viktort csak a foci és hatalom érdekli, miközben ellopja az emberek szabadságát. A Jobbik elnöke ezt a pártja által a Fidesz-székház elé szervezett tüntetésen mondta. A demonstrációt a Jobbikot elmarasztaló ÁSZ-jelentés miatt tartották. Az Állami Számvevőszék szerint a Jobbik kedvezményes áron kapott plakáthelyeket, ami szerintük tiltott pártfinanszírozás. Az ellenzéki pártot ezért több mint 660 millió forintra büntette a számvevőszék – veszélybe sodorva ezzel a párt jövő évi választásokon való részvételét.

Több ezren vettek részt a Jobbik által a Fidesz Lendvay utcai székháza elé szervezett tüntetésen. Vona Gábor miniszterelnök-jelölt szerint a résztvevők azt bizonyítják, hogy az emberek nem félnek Orbán Viktortól és a Fidesztől.

A Jobbik elnöke úgy látja, Orbán Viktor szabadságharcosként aposztrofálja magát, de csak a foci és a hatalom érdekli. A volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett számvevőszék büntetésével pedig az utolsó útjában álló bástyát akarja felszámolni, a legerősebb ellenzéki pártot.

 

„Most pedig elérkeztünk oda, az utolsó bástyához, hogy Orbán Viktor a pártokat is fel akarja számolni. És nem is mással kezdi, hanem a legerősebb ellenzéki párttal. Mert azt mondja, ha a legerősebbet eltakarítom, ha a legerősebbet közülük tönkreteszem, akkor senki nem fog az utamba állni. Mindaz, ami most zajlik, az nem egy állami számvevőszéki vizsgálat és nem egy hatósági büntetés, ez itt egy halálos ítélet, amelynek a papírjára a Jobbik van írva, de valójában ez a magyar demokrácia halálos ítélete” – emelte ki beszédében Vona Gábor.

Vona Gábor teljes beszéde:

Az Állami Számvevőszék korábbi alelnök szerint Domokos László eljátszotta a testület megbecsülését a Jobbik elleni fellépéssel. Nyikos László úgy véli a jelenlegi ÁSZ-elnök az állam ellenőrzése helyett párt-ellenőrzésre használja a számvevőszéket, ezért le kellene mondania. 

„Az ÁSZ a múlt héten olyan vizsgálatnak a megállapításait hozta nyilvánosságra, amit még nem fejezett be. Olyan évet vizsgál, amely még nem telt el, ezért nem lehet róla pénzügyi beszámoló. Ezzel negligálta a nemzetközi szakmai szabályokat, amelyeket honlapja szerint magáénak vall. Számára tiltott zónába, a pártpolitikai küzdelmek mezejére lépett” – fogalmazott Nyikos László.

Nyikos László teljes beszéde:

A korábbi világbajnoki bronzérmes vívó szerint az Orbán-kormány a Rákosi-rendszer szellemiségét hozta vissza.

„Ne higgyük, hogy a ma kialakult helyzetnek nincsenek felelősei. Vannak, mégpedig elsőként azok, akik 2002 és 2010 között nemzetromboló politikájukkal megágyaztak a Fidesz kétharmados győzelmének, vagyis az újabb egypártrendszert. Másik felelőse Orbán Viktor, aki a jogállamot leépítette és intézményesítette a korrupciót, ahelyett, hogy példátlan felhatalmazását az ország felemelésére használta volna” – emelte ki Kovács Tamás.

Kovács Tamás teljes beszéde:

„Vajon nem szürreality az, hogy Orbán Viktor 44 százalékkal, akár Istencsászárrá is koronázhatja magát” – fogalmazott Puzsér Róbert. A publicista is összefogásra szólított fel a jelenlegi hatalom leváltása érdekében.

„A társadalom polarizációját és Orbán Viktort egy és ugyanaz állíthatja meg. Ha képesek leszünk bizonyos politikai és kulturális minimumokat fogalmazni, és nem nézni a másiknak sem a múltját, sem a származását, mert bizonyos ügyekben igenis együtt kell működni” – tette hozzá.

Puzsér Róbert teljes beszédre:

A fáklyás demonstráció rendbontás nélkül zárult.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!