2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Vona: Egyeztetés helyett a kormány gyerekeket nevez Soros-ügynöknek

Hír TV

2018. február 20., kedd 10:20, frissítve: kedd 11:05

Kulcskérdésnek nevezte az oktatást a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a parlamentben. Vona Gábor napirend előtt azt mondta: ahelyett, hogy a kormány egyeztetne a diákokkal, gyerekeket neveznek Soros-ügynöknek. Az ellenzéki politikus szerint ők 21. századi készségeket szeretnének átadni a diákoknak, ha kormányra kerülnek.

„Önök tönkreverték az oktatáspolitikát is. Önöknek hiába van a pulpitusára az írva, hogy Magyarország az első. Tudják, hogy mi volt önöknek az első: a saját zsebük, a lopás. Ezért fognak április 8-án megbukni, és ezért fogják végignézni majd ellenzéki padsorokból vagy esetleg börtöncellákból, ahogy a Jobbik nyugodt, sikeres, boldog és szabad országot fog teremteni, azt, ami önöknek nem sikerült” – szólalt fel Vona Gábor az Országgyűlésben.

Soltész Miklós előre megírt válasszal reagált

A kormány nevében Soltész Miklós államtitkár válaszolt. A láthatóan előre megírt, papírból olvasott felszólalásban a KDNP-s politikus a kormánypárti propaganda Jobbikra vonatkozó paneljeit mondta fel.

„Az biztos, hogy a gárdamellény, cirmos cica, turbán háromszögében elég könnyű elveszni. Nekik is, minden magyar embernek üzenjük: van olyan erő Magyarországon, amelynek továbbra is Magyarország az első, és a nemzeti érdek az első, ez pedig a Fidesz–KDNP szövetség” – válaszolta az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!