2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Volner számon kért, Lázár bagatellizált

Hír TV

2017. december 4., hétfő 17:39, frissítve: hétfő 18:27

A kancelláriaminisztert kérdezte a parlamentben a Jobbik frakcióvezetője arról, ha kormányon marad a Fidesz, valóban pakisztáni és vietnámi vendégmunkásokat telepítene-e be Magyarországra. Arról korábban a kormányzati tendereken jól futó Market Zrt. egyik vezetője beszélt, hogy a magyar munkaerőhiányt ezekből az országokból lehetne enyhíteni.

„Elvégre az ön főnöke barátkozik Demján Sándorral is, Garancsi Istvánnal is, a cégeikkel is önök ápolnak jó kapcsolatot, és önök látják el őket nagy megrendelésekkel. Kérdezem, hogy tervezik-e több százezer ember leépítését a közszférából, vannak-e erre vonatkozó kormányzati háttérmunkák, folynak-e folyamatok a közvélemény elől eldugva, és a választások után előkerülnek-e majd a konkrét tervek” – érdeklődött Volner János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyan elismerte, hogy túl sokan dolgoznak a közigazgatásban, de leszögezte, hogy a kormány minden betelepítést elutasít. Lázár János azt viszont igyekezett bagatellizálni, hogy húszezer külföldi érkezhetett a letelepedési kötvények révén.

„Azt üdvözlöm, hogy számon tartja, hányan jönnek be az országba, ezt azért teheti meg, mert kevesen jönnek. Franciaországban nyolc és fél millió olyan ember van, aki bevándorló hátterű és muszlim, ehhez képest Magyarországon ezer ember befogadása nem jelenthet problémát, tizenkilencezer embert pedig kölcsönadott az országnak. Szerintem helyes az, ha eljönnek ahhoz, akinek kölcsönadnak” – reagált Lázár János.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!