2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Vizsla főverseny Soponyán

2020. október 17., szombat 21:28

A legügyesebb magyar vizslák gyűltek össze a Fejér megyei Soponyán azért, hogy vadász tudásukról adjanak számot. Ötödik alkalommal ad helyet az ökoturisztikai központ az országos CACT Vizsla főversenynek. A kétnapos megmérettetésen a kutyák és vezetőik vízi, mezei és erdei terepen, bírók előtt mutatják meg rátermettségüket.

Alig ért a kacsa a vízhez, a kutya már indult is és hozta gazdájának a zsákmányt. Még a lövés sem zavarta meg a munkában, a bírók szerint éppen ez ennek a feladatnak a lényege. Az országos vizsla főversenyen 15 páros vesz részt, köztük a győr moson sopron megyei Huszár Tibor, aki Cukival a négy éves drót szőrű magyar vizslával jött ide.

A kétnapos rendezvényt a '2021 egy a természettel' Nemzetközi Vadászati és Természeti kiállítás kormánybiztosa nyitotta meg. Kovács Zoltán köszöntőjében a drótszőrű és a rövid szőrű magyar vizslákról, mint hungarikumokról beszélt és mint fogalmazott, a verseny mögött olyan hagyomány és tudás áll, mely méltó alapot nyújt a nemzetközi vadász kiállítás megszervezéséhez.

 A vizsla főverseny eredményhirdetése vasárnap lesz Soponyán.

 

HírTV