2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a fővárosi Fidesz

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a fővárosi Fidesz a BKV buszbérlése ügyében.

  • Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a fővárosi Fidesz

A budapesti Fidesz Facebook-oldalán kedden azt írták, hogy legelőször egy hónappal ezelőtt küldtek levelet Karácsony Gergely főpolgármesternek a BKV "kamucégbotránya" miatt, legutóbb pedig múlt héten kérdezték a főpolgármestert arról, ki döntötte el, hogy "a Leisztinger Tamáshoz közeli offshore hátterű kamucéggel" kell szerződést kötni, ki viseli ezért a felelősséget, és mikor akarják kivizsgálni az eljárást.

"A főpolgármester és a városháza csak hallgat az ügyben", ezért vizsgálóbizottság összehívását kezdeményezik - tudatták.

A bejegyzéshez csatolt, a bizottság felállításáról szóló dokumentumban az olvasható: Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője kezdeményezése szerint a testület feladata, hogy vizsgálja a BKV 2020 tavaszán buszpótlásra kiírt közbeszerzési eljárását, és a vizsgálat alapján átfogó jelentést készítsen, válaszokat adjon a felmerülő kérdésekre, valamint tisztázza a visszásságokat.

A jelentést a bizottságnak - amelyet a javaslat szerint kilenc taggal kell felállítani - legkésőbb június 30-ig kell a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztenie - olvasható a kezdeményezésben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!