2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Már az adatvédelmi hatóság is vizsgálja Jakab Péter telefonos kampányát

Rengetegen háborodtak fel a Jobbik elnökének kéretlen hívásai miatt – erről ír a Magyar Nemzet. Jakab Péter a hangüzenetben többek között arról beszélt: azt javasolta Orbán Viktornak: fogadjon el három hónapnyi rendkívüli felhatalmazást. Utalva ezzel a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény körüli vitákra. Eddig negyven bejelentés érkezett az adatvédelmi hatósághoz Jakab Péter telefonhívásai miatt. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a lapnak azt nyilatkozta: már vizsgálják az ügyet.

  • Már az adatvédelmi hatóság is vizsgálja Jakab Péter telefonos kampányát

A veszélyhelyzetet kihasználva telefonos kampányt indított a Jobbik elnöke. Jakab Péter jó tanácsok helyett politikai üzeneteket fogalmazott meg.

Jakab Péter párttársa szerint a telefonos kampánnyal ők csak azt tették, amit kell. Stummer János arra viszont kitérő választ adott, hogy szerinte a politikai üzengetésnek van-e most ideje.

Mi egy ellenzéki párt vagyunk és az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá tettük azt, hogy a kormánynak nem minden intézkedésével értünk egyet és én azt gondolom, hogy amikor mi a saját választóinkhoz, vagy szimpatizánsainkhoz szólunk akkor ezeknek a kritikáknak igen is helye van – mondta az ellenzéki politikus.

Sokakat felháborított a Jobbik elnök telefonos akciója. A Hír Televíziót is többen megkeresték azzal, hogy honnan tudhatta meg Jakab Péter az ő telefonszámukat.

Stummer János erre a kérdésre nem tudott válaszolni. Azt mondta: csak a saját támogatóikat keresték. A Hír televíziónak panaszkodók közül többen viszont azt állították: ők nem Jobbik szimpatizánsok, ráásásul semmilyen aláírásgyűjtő ívet nem írtak alá. Úgy tudjuk, hogy a Jobbik egy nyilvános adatbázist használt.

Közben több tucat panasz érkezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, amely már vizsgálja az ügyet.

Schiffer András még a múlt héten beszélt arról az ATV-ben, hogy az ellenzéknek támogatnia kellene a kormány koronavírus járvány elleni intézkedéseit.  A volt LMP-s politikus tragédiának nevezte, hogy az ellenzék a mostani vészhelyzetben sem tud elszakadni a saját pártpolitikai érdekétől.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!