2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Vizsgálat indult az elviselhetetlen bűz miatt

Hír TV

2018. június 9., szombat 19:10, frissítve: szombat 20:17

Elviselhetetlen bűz miatt tüntettek a hatvaniak és a környéken élők. Állításuk szerint szellőztetni se tudnak, mert hányingert keltő szagok áradnak a lakásba. Szerintük egy közeli szennyvíz iszaphasznosító a felelős a szagokért, a cég viszont azt mondja: minden engedélyük megvan, és a technikájuk is ugyanaz, 25 éve változatlan.

Hangos skandálással tüntettek Hatvan fő terén a hatvaniak és a környéken lakók, amiért napok óta elviselhetetlen bűznek vannak kitéve. A tüntetésen elmondták, vannak olyan településrészek, ahol képtelenség szellőztetni. „Ti tudjátok igazán, hogy milyen a zárt ablak mellett éjszaka álmatlanul forgolódni az ágyatokban és aztán reggel kialvatlanul kitámolyogni a lakásból, és az első dolog ami az arcotokba csap: az a büdös” – jelentette ki a szervező, Poór András.

A helyiek szerint a bűz forrása a közeli pernyehányó, ahol szennyvíz iszaphasznosítás is történik. „2-3 hete volt egy gyárlátogatás, vagy teleplátogatás és akkor bejártuk, persze akkor minden el volt simítva. Aránylag minden szép tiszta, de volt egy gödör ahol éreztük ugyanazt a szagot, amit behoz ide a szél” – emlékezett vissza egy helybéli.

A helyi önkormányzatnak nincs hatásköre, de megpróbálnak segíteni a lakosoknak. „Megkeressük a kérdésben érintett államtitkárt ez a levél már el is ment várjuk rá a választ, várjuk, hogy a polgármester úr mikor tud erre a megbeszélésre elmenni. és folyamatosan levelezünk a hatósággal épp a múlt héten kértünk a hatóságtól egy részletes leírást a legutóbbi problémákról” – ismertette Lestyán Balázs alpolgármester.

Mikor a cég telephelyénél jártunk nem lehetett bűzt érezni, igaz a lakók szerint valamiért inkább csak éjjel terjed a kellemetlen szag. A cég kérdéseinkre levélben válaszolt. Azt írták: 25 éve ugyanolyan technikával dolgoznak, amihez minden engedélyt megkaptak a környezetvédelmi hatóságoktól. Emiatt azt gondolják, hogy a mostani kifejezetten bűzért nem az ő cégük a felelős, de ennek ellenére szagmérés vizsgálatot rendeltek el, hogy bebizonyosodjon nem ők hibáztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!