2021. június 14.,
hétfő, Vazul napja

Vitorláshajókkal van tele a káptalanfüredi gyermekstrand

2021. május 17., hétfő 21:40

Vitorláskikötőt építtethet a baloldali vezetésű józsefvárosi önkormányzat a kerületi gyermekek számára fenntartott strand helyére - erről beszélt a helyi Fidesz alelnöke.

Sára Botond arról tájékoztatott: néhány párttársa ellátogatott az említett helyre, ahol ismeretlen vitorlások és egy építkezés fogadta őket.

Vitorláshajók és valamiféle építkezés fogadta a a józsefvárosi önkormányzat fideszes képviselőit azon a strandon, ami egyébként a 8. kerületi gyermekek számára van kialakítva.

A képviselők azért látogattak el ide, mert a városrész baloldali polgármestere továbbra sem tesz semmit annak érdekében, hogy a gyermekek táboroztatását biztosítsa. Azonban erre a látványra ők sem számítottak.

A parton összesen 14 vitorláshajó állt, letakarva, ami arra utal, hogy már jó ideje itt tárolják őket. A képviselők azt is megtudták, hogy a vízi járművek tulajdonosainak kulcsa van a strandhoz, azonban a helyszínen semmilyen írásos nyomát nem találták annak, hogy milyen jogcímen használják a területet.

A Józsefvárosi Fidesz alelnöke szerint felháborító, hogy miközben Pikó András nem tesz semmit annak érdekében, hogy befejeződjön a káptalanfüredi gyerektábor felújítása, eközben idegenek használják a területet.

Pikó András korábban a közösségi oldalán kezdett adománygyűjtésbe, hogy finanszírozni tudják a kerületi gyermekek táboroztatását.

Sára Botond szerint vérlázító, hogy egy 28 milliárd forintos önkormányzati büdzséből ezt nem tudják megoldani.

HírTV