2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Világviszonylatban is kiemelt szervezetté nőtte ki magát az Országos Meteorológiai Szolgálat

Az elmúlt másfél évszázadban európai és világviszonylatban is kiemelt szakértelemmel és technológiai háttérrel rendelkező szervezetté nőtte ki magát az Országos Meteorológiai Szolgálat - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter hétfőn.

  • Világviszonylatban is kiemelt szervezetté nőtte ki magát az Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Agrárminisztérium hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: alapításának 150. évfordulóját ünnepli az Országos Meteorológiai Szolgálat. A jubileumi évforduló alkalmából az agrárminiszter és Radics Kornélia, a meteorológiai szolgálat elnöke közösen helyezett el időkapszulát a Marczell György Főobszervatóriumnál.

Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálatról a "megbízhatóság, a hitelesség és a kiszámíthatóság jut eszünkbe". A szervezet professzionális munkájának köszönhetően ugyanis mindig gondoskodik róla, hogy időben tájékoztasson az időjárási eseményekről. Hozzátette: a meteorológiai szolgálat legfontosabb tevékenységei közé tartozik a meteorológiai adat- és információgyűjtés, valamint ezek elemzése, ellenőrzése, ennek megfelelően a különböző mérő- és megfigyelőhálózatok működtetése, valamint időjárás-előrejelzések, veszélyjelzések készítése, kiadása és a kutatás-fejlesztés.

Nagy István elismerését és nagyrabecsülését fejezte ki a szervezet minden munkatársának, akik "szakmai hozzáállásukban, munkamoráljukban és céljaikban továbbviszik az OMSZ örökségét". Kifejtette: az éghajlatváltozás nem csupán a jövőnket érinti, hatásai már napjainkban is világszerte nyomon követhetők. Az új kihívásokra csak úgy adhatók hatékony válaszok, ha alaposabban megértik az éghajlati rendszer működését, és nagyobb mértékben támaszkodnak a globális információkra, ehhez pedig elengedhetetlenek a meteorológiai mérések és elemzések.

A miniszter megnyugtatónak nevezte, hogy "ebben a helyzetben van egy stabil szervezet, ahol a dolgozók nemzetközi szinten is kiemelkedő szaktudására, felelősségteljes hozzáértésére és tapasztalatára hosszú távon is támaszkodhatunk". A meteorológiai szolgálat stratégiai fontossága gazdasági, természetvédelmi- és társadalmi szempontból is felbecsülhetetlen - emelte ki a miniszter.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!