2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Huszonkettedik alkalommal tart évértékelőt Orbán Viktor

2020. február 15., szombat 10:44, frissítve: vasárnap 14:24

Orbán Viktor kormányfő ma tartja megszokott évértékelőjét a Várkert Bazárban. Az első évértékelőre még 1999-ben került sor, amivel Orbán Viktor hagyományt teremtett, ő honosította meg az évértékelőket a magyar közéletben. A Fidesz elnöke azóta minden esztendő elején áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait. A miniszterelnök Facebook-oldalán egy előzetes is megjelent a vasárnap 15-kor kezdődő esemény elé. Az évértékelő vasárnap 15 órától a kormányfő Facebook-oldalán, illetve a Hír Televízióban is élőben lesz követhető.

Orbán Viktor vasárnap tartja az idei évértékelőjét, amelyen várhatóan a kormány klímavédelmi akciótervének részleteiről is beszél. A miniszterelnök először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A Fidesz elnöke azóta minden esztendő elején áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait. Az évek során olyan ambiciózus célkitűzések is reálissá váltak mint a szegénység felszámolása, vagy a nagycsaládok lakásvásárlásának milliós összegekkel történő támogatása.

Orbán Viktor honosította meg az évértékelő műfaját

Orbán Viktor mára hagyományosnak számító országértékelő beszédével új műfajt honosított meg Magyarországon, ez az esemény nagy szerepet játszott abban, hogy az országban egyedülálló módon olyan politikussá vált, akinek mind kormányon, mind ellenzékben sikerül a napi aktuálpolitikai viták szintje fölött álló, nagyobb távlatokon átívelő gondolatokat megfogalmaznia - emelte ki a XXI. Század Intézet az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

Hír TV/ Facebook / Magyar Nemzet