2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Videó is készült a meztelen diákokról

Jogászok szerint aggályos a kaposvári egyetem rektorának rendelete, amelyben megszabta, hogy milyen öltözetet viselhetnek a diákok. Az öltözködési szabályzat ellen a héten már meztelenül és öltönyben is tiltakoztak a kaposvári hallgatók, hétfőre pedig strandpapucsos tüntetést szerveznek.

Videót is készítettek arról, hogy csütörtökön meztelenül mentek be a harmadéves színészhallgatók az egyik órájukra, így tiltakozva a Kaposvári Egyetem új öltözködési szabályzata ellen.

A kaposvári rektor hétfőn adta ki az azóta országos felháborodást okozó szabályzatot: ez a hétköznapokra és a vizsgaidőszakra is megszabja, miben jelenhetnek meg a hallgatók. Eszerint például tilos a papucs, a miniszoknya és a túl mély dekoltázs, a fiúk pedig csak hosszú nadrágban és zárt cipőben járhatnak előadásokra.

Sokan csak a botrány után értesültek az új egyetemi szabályzatról, néhányan viszont fricskából már a héten öltönyben mentek a tanórákra.

Szerettük volna az egyetem vezetőségét és a kampusz hallgatói önkormányzatát is megkérdezni az öltözködési szabályzatról, de nem akartak nyilatkozni. Jogászok szerint a rendeletnek több homályos pontja is van. „Elharapódzott az a fajta öltözködés, amely a többi egyetemista és a kaposváriak jóérzését zavarta. Ez lehetett a szabályzat célja, a célt lehet üdvözölni, a szabályzatot nem” – mondta Dobos Pál ügyvéd.

Úgy tudjuk, hogy a szabályzat szövege a bankfiókokban szokásos dresszkód alapján készült, ami azért aggályos, mert a rektor nem munkáltatója az egyetemi hallgatóknak. Az ügy egyébként már a nemzetközi sajtó érdeklődését is felkeltette.

Hétfőre strandpapucsos tüntetést szerveznek a kaposvári diákok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ki miatt szerepel gyengén a Fradi?

Ki miatt szerepel gyengén a Fradi?

Több mint egy hónapja nyeretlen a magyar labdarúgó-bajnokságban (NB I) a Ferencváros. Az új edző, Dejan Sztankovics először került hullámvölgybe, a szurkolókat pedig alaposan megosztja a szerb tréner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!