2020. február 20.,
csütörtök, Aladár, Álmos napja

Vidéken sincs teljes ellenzéki egység

Hír TV

2019. augusztus 25., vasárnap 18:29

Nem sikerült a teljes ellenzéki összefogás vidéken sem. Varga-Damm Andrea szerint a Jobbikon belül sincs teljes egyetértés a jelöltek személyéről. Az LMP-s Schmuck Erzsébet pedig arról beszélt, hogy például Pécsen Gyurcsány Ferenc pártja verte szét az összefogást.

A Jobbik mostani szövetségese a Párbeszéd korábban meggyalázta a pártirodát, most pedig az új helyi jobbikosokkal együtt gyengítik a baloldali városvezetést - ezt írta ki közösségi oldalán a helyi Jobbikból nemrég kivált Jónás Kálmán. Az esetről egy videót is mellékelt.

Varga-Damm Andrea szerint nincs baj azzal, hogy a baloldali Holoda Attilát támogatja a Jobbik, azt viszont nem érti, miért léptek ki emiatt a helyi párttagok. A Jobbik országgyűlési képviselője ugyanakkor elismerte, hogy még a párton belül sincs teljes egyetértés a jelöltek személyében.

Pécsett sem egységes az ellenzék. A baranyai megyeszékhelyen az LMP nem vesz részt az összefogásban és saját polgármestert indítanak. Schmuck Erzsébet azt mondta, a városban Gyurcsány Ferenc pártja verte szét az összefogást.

 

Nem tudott megegyezni az ellenzék Gyöngyösön sem, ahol eddig három ellenzéki polgármester-jelölt is bejelentette indulását. Gödöllőn pedig a Momentum támogatását élvező Gémesi Györggyel szemben indul a DK-MSZP- Párbeszéd és Jobbik jelöltje, de nincs ellenzéki egység Békéscsabán, Kalocsán, Barcson és Orosházán sem.

Hír TV