2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Vidéken is elindult a tesztelés

Vidéken is megkezdték az oktatási intézmények dolgozóinak tesztelését. A mintavételezés a legtöbb helyen gördülékenyen zajlott, a pedagógusok zöme várta és hasznosnak tartott az intézkedést.

  • Vidéken is elindult a tesztelés

Zala megyében tíz településen indult el hétfőn a bölcsődei, óvodai és általános iskolai dolgozók koronavírus-tesztelése. Az egy hét alatt 20 tesztelőcsoport végzi el a mintavételt több ezer pedagóguson.

"Az egész megyében közel 5000 bölcsődei, óvodai és általános iskolai pedagógus tesztelését fogjuk elvégezni. Zala megyében 98 településen 361 helyszínen folyik egy héten át a tesztelő munka. A mai napon 10 településen indultunk el 700 munkavállalót tesztelünk"

- mondta Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja. 

Siófokon is megkezdődött a munka. Ebben az általános iskolában 25 tanárt teszteltek le.

"A pedagógusok zöme jónak tartja, hasznosnak, annál is inkább, mert megnyugszanak afelől, hogy ők egészségesek, nem fertőzőek, és hát továbbra is tudják a tevékenységüket folytatni"

- fogalmazott a siófoki Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, Vincze Judit.

Teszteltek a pécsi iskolákban is. A munkát két orvostanhallgató és egy adminisztrátor végezte.

"Rendkívüli helyzetben vagyunk pedagógusok, hogy adódik ez a lehetőség, aki él vele, él vele, szerintem ez egy nagyon jó megoldás számunkra, így, hogy elég sokan vagyunk már érintettek"

- mesélte a Koch Valéria Iskolaközpont angoltanára, Hüse Rita.

A pécsi iskolában úgy osztották be a tanárokat, hogy a mintavétel nem zavarja az oktatást. Egy tanár körülbelül 5 perc alatt végzett.

"Iskolánkba közel 900 tanuló jár, tantestület létszáma közel száz fő, önkéntes alapon a tanárok közül 70-en jelentkeztek a mai tesztelésre és a tanítást közvetlenül segítő kollégákat is ide soroltuk, ők mindennapi kapcsolatban vannak diákokkal, pedagógusokkal"

- mondta a Koch Valéria Iskolaközpont intézményvezetője, Amreinné Pesti Ágnes.

Akinek pozitív a tesztje, annak értesítenie kell háziorvosát, és 10 napos karanténba kell vonulnia.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!