2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Vezetné a Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságot

Hír TV

2018. április 18., szerda 17:57, frissítve: szerda 18:22

A Jobbik bejelentkezett a Nemzetbiztonsági Bizottság vezetésére. Az MSZP-Párbeszéd pedig frakciószövetségben politizál majd az újonnan megalakuló Országgyűlésben, melynek vezetője Tóth Bertalan lesz.

A leköszönő és az új képviselők és a szövetség listavezetője Karácsony Gergely is ott voltak az MSZP Párbeszéd szövetség alakuló frakcióülésén. Zugló polgármester biztosan nem lesz országgyűlési képviselő a parlamenti munka előkészítésében viszont részt vesz.

Azt amit képviseltünk a kampányban az képviseljük a parlamentben is, hoztunk egy fontos személyi döntést is. Létrejött az a tárgyalódelegáció, amely képviselni fogja a szövetségünket a ház alakuló ülésére készülő tárgyalásokon, Hiller, Tóth Bertalan és én fogjuk a szövetséget képviselni, és hoztunk egy másik döntést is amely szerint a frakciószövetség vezetője Tóth Bertalan lesz – fogalmazott Karácsony Gergely.

Képviselni, nyilvánosságra hozni és megvédeni – ezt ígérte az őket támogató választóknak az MSZP-Párbeszéd megválasztott frakcióvezetője, Tóth Bertalan. A régi-új frakcióvezető azt mondta továbbra sem tartja kizártnak, hogy távol maradnak az országgyűlés munkájától.

Az ellenzéki pártoknak kell arról beszélni, hogy akár közösen, akár egy kerekasztal keretében, hogy a NER rendszerében ilyen módon részt kívánunk-e venni. Én fogok egy ilyen kezdeményezést tenni erről, hogy amint megszületik ez a javaslat, akkor az ellenzéki pártok, az összes ellenzéki párt ehhez hogyan viszonyul. Ha olyan ajánlat van, ami jogfosztás, ami korlátozó és hatalommal való visszaélő, akkor ebben a munkába így ne vegyünk részt – mondta Tóth Bertalan.

A Jobbik szóvivője szerint csak a bizottsági struktúra kialakítása után érdemes tárgyalni az ellenzéki pártoknak, Mirkóczki Ádám egyértelműsítette pártja bejelentkezett a Nemzetbiztonsági Bizottság vezetésére.

A Nemzetbiztonsági Bizottság kötelezően ellenzéki elnököt kíván, eddig a parlamenti szokásjog alapján az volt a szokás, hogy a legerősebb ellenzéki párt kapja a bizottság elnöki pozícióját, jelen esetben ez a Jobbik, kíváncsi leszek, a Fidesz álláspontjára, hogy tartja-e magát az elmúlt 28 éves gyakorlathoz, vagy megpróbál trükközni, az is beszédes lesz ha igen – nyilatkozta Mirkóczki Ádám.

Az Jobbik mellett az LMP is tisztújítás előtt áll.

Rendkívüli tisztújításunk lesz május végén, ezt megelőzően meg fog alakulni a parlamenti frakció, ami rögtön el fogja kezdeni a munkáját, és az új elnökség a párt konszolidációja és az új egység megteremtése érekében fog fókuszálni – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Az új országgyűlés megalakulása előtt a jövő héten már elkezdődnek a pártok között a informális egyeztetések a bizottsági struktúra kialakításáról és helyek elosztásáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!