2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Vesztegetés parkolási ügyben

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.

  • Vesztegetés parkolási ügyben

2019 januárjában a két vádlott együtt látott el szolgálatot egy kerületi önkormányzat közterületfelügyeletének alkalmazottjaiként. 

Az idősebb vádlott közterület-felügyelő beosztású közszolgálati tisztviselőként, hivatalos személynek minősült, fiatalabb társa segédfelügyelő beosztású munkatárs volt, aki közös szolgálatuk során segítette a közterület-felügyelőt a közterületen folytatott tevékenységében. 

A vádirat lényege szerint a vádlottak egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen engedély nélkül parkoló személygépjárműre kerékbilincset raktak fel, majd a szélvédőre egy tájékoztatót, a leszerelési díj befizetésére szolgáló postai csekket és egy – szabálysértési feljelentésről szóló – értesítést helyeztek el.

Az autó tulajdonosa befizette a csekket, majd erről értesítette a diszpécserközpontot, és kérte a kerékbilincs levételét, amit a helyszínre visszaérkező vádlottak meg is tettek. Egyikük közölte a férfivel, hogy feljelentést tesznek ellene és 100.000 forintos bírságra számíthat, majd hozzátette, hogy ez megbeszélhető és elintézhető másképpen is. 

Ezt követően megállapodtak abban, hogy a férfi fejenként 20.000 forintot ad a hatósági személyeknek azért, hogy eltekintsenek a mozgáskorlátozott helyen engedély nélkül tartózkodás szabályszegés miatti feljelentéstől.

A megbeszélt összeget a férfi a helyszínen nem tudta átadni, ezért egy későbbi időpontban történő pénzátadásban állapodtak meg, erre azonban nem került sor, mert a férfi tájékoztatta a történtekről a családját és feljelentést tettek az ügyben.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!