2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Veszélyes anyag ömlött az M7-esre

Kőolaj szivárgott egy kamion tartályából az M7-esen, az agárdi lehajtó közelében. A jármű árokba hajtott és az oldalára borult. Több mint 10 köbméternyi veszélyes anyag ömlött az autópálya vízelvezető csatornájába.

Harminc köbméter nyersolajat szállított volna Zalaegerszegről Százhalombattára az a kamion, amelyik a déli órákban a szalagkorlátnak csapódott, majd az oldalára borult az M7-esen lévő vízgyűjtő területen. A kamion zárószerkezete leszakadt, és a nyersolajat szállító tartály az oldalára borult, amiből szivárogni kezdett a veszélyes anyag. A helyszínen a katasztrófavédelem, a vízügy szakemberei és a tűzoltók egy ideig vödrökkel, majd egy átemelő szivattyú segítségével fejtették át egy másik tartályba a kiömlő veszélyes anyagot.


A Hír Televízió helyszíni tudósítójának elmondása szerint a kifolyt nyersolaj nem veszélyezteti a Velencei-tó vízbázisát. A földet azonban ezen a területen le kell gyalulni, hogy a kiömlött anyag ne juthasson be a talajvízbe.
Jelenleg egy speciális, 120 tonnás daruval próbálják felemelni a sérült kamiont. Miután ez sikerül, csak az után tudnak a talajvédelemmel foglalkozni.

A helyszíni mentés továbbra is zajlik. Így a Hír Televízió információi szerint az is elképzelhető, hogy egy rövid időre le kell zárni a Budapest felé vezető útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!