2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Belföld

Véres tömegoszlatás: Majoros is tagadott

Az ötödrendű vádlott, Majoros Zoltán is tagadja bűnösségét a 2006-os véres utcai tömegoszlatások miatt indított perben. A volt műveletirányítót azzal vádolják, hogy nem pótolta a tévéostromhoz küldött Baranya megyei század hiányos felszerelését. Majoros szerint ez nem az ő jogköre volt.

„Az akkori intézkedéseim során közvetlen életveszélyben voltam!" Így kezdte előre megírt vallomását az ötödrendű vádlott. Majoros Zoltán, a Rebisz műveleti irányítója volt a tv-székház ostrománál és az október 23-i véres tömegoszlatásnál is. De őt sem a brutális bántalmazások miatt, hanem az elöljárói intézkedések elmulasztásával vádolják. Ő azonban tagadja, hogy neki kellett volna pótolnia tv-székházhoz kivezényelt Baranya megyei század hiányos felszerelését.

Majoros a képzetlen vidéki rendőröket a budapesti rendőrfőkapitány helyettese, Lapid Lajos utasítására küldte bevetésre. Erre Lapidnak viszont nem volt jogköre, ezért az ORFK helyettesére hivatkozott. Majoros azt állítja, ő többször is kért a tévészékházhoz tömegoszlató eszközöket és erősítést, de nem küldték ki.

A bíró szerint több ellentmondás is van az ötödrendű mostani és nyomozati vallomása között, és azt is kifogásolta, hogy olyan iratokra hivatkozik, amelyekhez nem férhetett hozzá. „Miután ön nyugállományba vonult, ezekhez a belső iratokhoz aligha juthatott hozzá. Ezért kérdeztem, hogy hogy jutott hozzá.” Majoros erre annyit válaszolt, hogy emlékezetből idézte a rendőrségi iratokat.

Az ügyben 14 egykori és jelenlegi rendőrparancsnok áll a bíróság előtt, mások mellett Bene László volt országos rendőrfőkapitány, Gergényi Péter, a BRFK akkori vezetője és Dobozi József, a Rebisz volt parancsnoka is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!