2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Végső búcsút vettek Szepesi Györgytől

Hír TV

2018. augusztus 15., szerda 13:43, frissítve: szerda 18:15

Végső nyugalomra helyezték Szepesi Györgyöt, a budapesti Farkasréti temetőben. A 96 éves korában elhunyt legendás sportújságírót családja, barátai és tisztelői körében kísérték utolsó útjára.

Rokonok, barátok, kollégák és tisztelői kísérték utolsó útjára Szepesi Györgyöt. A legendás sportriporter egykori tanítványa és kollégája, Novotny Zoltán Szepesi György hitvallását idézte fel.

„Bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy. Ez volt Szepesi György jelmondata. Szepesi Györgyé, aki szenvedéllyel szerette a családját, aki szenvedéllyel rajongott a magyar sportért, a magyar labdarúgásért, aki szenvedéllyel lobogott a rádiózásért, a magyar rádióért. Szenvedéllyel közvetített vagy 50 magyar olimpiai bajnokot, szenvedéllyel közvetített vagy 5000 gólt” – fogalmazott.

Szepesi György 1945-től volt a Magyar Rádió munkatársa, szenvedélyes közvetítései pedig hamar egy ország kedvencévé tették. Bár olimpiákat és világbajnokságokat is közvetített, neve mégis a labdarúgással forrt össze, Szepesit az Aranycsapat tizenkettedik játékosának is nevezték.

„Egy eredményes, hosszú életpálya lezárult, elvesztettünk egy kiemelkedő egyéniséget, fizikailag elvesztettük, de a lelkünkben élni fog. Emlékezni fogunk kedves személyiségére, közvetítéseire, barátságára, sikereire és okos tanácsaira, amelyet oly bőkezűen osztogatott” – mondta Sándor az MLSZ alelnöke.

Szepesi György kiemelkedő életművet hagyott az utókorra, a sportújságírás mellett volt az MLSZ elnöke, sikeres sportdiplomata és riporterek generációinak példaképe.

Szepesi György július 25-én, 96 éves korában hunyt el.