2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Végső búcsút vettek Almási Istvántól

Hír TV

2017. december 2., szombat 06:15, frissítve: szombat 09:10

A temetésen Lázár János és Orbán Viktor is részt vett.

Almási István másfél hete hunyt el 74. életévében. 2000-től alpolgármestere, 2012-től pedig polgármestere volt Hódmezővásárhelynek.

Egy szál virággal a kezében érkezett Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János kancelláriaminiszter a hódmezővásárhelyi Szent István Király templomhoz. Almási István polgármester búcsúztatásán a város számos polgára is megjelent. A gyászmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta, aki szentbeszédében a nyugati társadalmak polarizációs folyamatairól beszélt.

„Az egyik pólus felé haladás azt eredményezi, hogy gyökértelen, identitásvesztett, uniformizált, értéksemlegességet valló tömegek alakuljon ki, tömeggé silányuljon a társadalom, a másik pólus felé haladás, arra való segítés pedig azt eredményezi, hogy identitásban gazdag, gyökereit ismertető, valódi értékekhez kötődő, azok alapján valódi szolidaritásban élő közösségé emelkedjen, nemesedjen a társadalom” – mondta Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke.

Almási Istvántól Lázár János egykori tanítványként vett végső búcsút. Azt mondta: a vásárhelyiek polgármestere ökumenikus személyiség volt.

„Ez a város nem először árvul el, 2002 februárjától az év októberéig ő volt Vásárhely megbízott polgármestere. Ha akarta volna, lehetett volna ő Rapcsák András utódja. Megvolt hozzá a tudása, és megvolt hozzá a támogatottsága is. De ő inkább azt mondta, jöjjenek a fiatalok. Ő pedig majd ott lesz nekik, ha kell segíteni. Így lettem akkor polgármester én, és mester ő” – fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A szentmise után Almási Istvánt végső nyughelyére, a város temetőjébe kísérték a gyászolók.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!