2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Véget ért a katonasportolók kiképzése

Hír TV

2020. július 8., szerda 17:00

Látványos bemutatóval ért véget a katonasportolók 5 hetes kiképzése. A Magyar Honvédség sportszázada 23 fővel indította el komplex felkészítését, ahol a résztvevők mind elméleti, mind gyakorlati tudásra is szereztek. A sportszázad célja ezzel a lehetőséggel az, hogy azok az élsportolók, akiknek véget ér az aktív pályafutása, el tudjanak helyezkedni a Magyar Honvédségnél.

Látványos és élethű csatával ért véget az öt hetes alapkiképzés a katonasportolók számára. A foglalkozás során vaklőszert és füstgránátot is használtak, valódi sérülés persze nem történt.

A századparancsnok elmondta: az elmúlt pár hétben a sportolók egy általános alapkiképzésen vettek részt, ahol először az elméleti fogásokat tanulták meg, majd a gyakorlat során mind az alaki fogásokat, mind a harcászat és lövészet tudományát sajátították el. Krizsán Szabolcs hozzátette: ez egy komplex alapkiképzés, aminek elvégzése után a sportolók az állomány teljes értékű tagjaivá válnak.

A kiképzésen Kovács Sarolta is részt vett. A világbajnok öttusázó már nyolcéves kora óta katonának készült, ezért hatalmas megtiszteltetésnek érezte, hogy tagja lehet a csapatnak.

A kiképzés végén a katonasportolók ünnepélyes honvédesküt tesznek, ami után újra az olimpiai felkészülésé lesz a főszerep, hiszen az alakulat legtöbb tagja olimpiai kvótával rendelkezik. 

Hír TV

x
Rendkívüli hír