2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Véget ért a katonasportolók kiképzése

Látványos bemutatóval ért véget a katonasportolók 5 hetes kiképzése. A Magyar Honvédség sportszázada 23 fővel indította el komplex felkészítését, ahol a résztvevők mind elméleti, mind gyakorlati tudásra is szereztek. A sportszázad célja ezzel a lehetőséggel az, hogy azok az élsportolók, akiknek véget ér az aktív pályafutása, el tudjanak helyezkedni a Magyar Honvédségnél.

  • Véget ért a katonasportolók kiképzése

Látványos és élethű csatával ért véget az öt hetes alapkiképzés a katonasportolók számára. A foglalkozás során vaklőszert és füstgránátot is használtak, valódi sérülés persze nem történt.

A századparancsnok elmondta: az elmúlt pár hétben a sportolók egy általános alapkiképzésen vettek részt, ahol először az elméleti fogásokat tanulták meg, majd a gyakorlat során mind az alaki fogásokat, mind a harcászat és lövészet tudományát sajátították el. Krizsán Szabolcs hozzátette: ez egy komplex alapkiképzés, aminek elvégzése után a sportolók az állomány teljes értékű tagjaivá válnak.

A kiképzésen Kovács Sarolta is részt vett. A világbajnok öttusázó már nyolcéves kora óta katonának készült, ezért hatalmas megtiszteltetésnek érezte, hogy tagja lehet a csapatnak.

A kiképzés végén a katonasportolók ünnepélyes honvédesküt tesznek, ami után újra az olimpiai felkészülésé lesz a főszerep, hiszen az alakulat legtöbb tagja olimpiai kvótával rendelkezik. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!