2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Vasárnap közli a kormány a legújabb intézkedéseket a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért

2020. július 12., vasárnap 08:54

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tart, amelyen beszámol a kormány, a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott döntéseiről.

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Romániában, egy nap alatt csaknem 700-an kapták el a koronavírust. Horvátországban is napi rekordot jelent a 140 fertőzött. A járványügyi előírásokat az eddiginél szigorúbban ellenőrzik és korlátozzák a nem uniós állampolgárok beutazását. Montenegró továbbra is beengedi az Európai Unió tagállamainak állampolgárait, de egyre több balkáni és kelet-európai országgal szemben vezet be korlátozásokat. Koszovóban eddig öt önkormányzat rendelt el éjszakai kijárási tilalmat, de ezt akár az egész országra is kiterjeszthetik, ha tovább romlik a helyzet. 

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy az Operatív Törzs péntek délig kapott időt, hogy kidolgozza javaslatait, amelyről ezután a kormány dönt. A miniszterelnök azt is mondta, hogy a magyarországi adatok jók, a vírus behurcolása ellen kell védkezni.

Origo - HírTV

x
Rendkívüli hír