2019. július 19.,
péntek, Emília napja

Vasárnap estig tart a DK konzultációja

Hír TV

2019. július 14., vasárnap 17:12

Vasárnap éjfélkor ér véget a Demokratikus Koalíció online konzultációja. A Gyurcsány-párt arról indított internetes voksolást, hogy a párt EP-képviselői megszavazzák-e Ursula von der Leyent az Európai Bizottság élére. A KDNP frakció-szóvivője szerint ez az akció csupán egy adatgyűjtés, ugyanis az online voksoláshoz több személyes adatot is meg kell adni.

 

A DK-szimpatizánsok segítségét kérte pénteken közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A párt elnöke azt írta: online konzultációt indítanak arról, hogy a DK EP-képviselői végül megszavazzák-e az Európai Bizottság élére Ursula von der Leyent. Gyurcsány Ferenc szerint a jelenlegi német védelmi miniszter jelölése fejtörést okoz a DK-s politikusoknak, ráadásul Von der Leyen múlt heti meghallgatása számukra csalódást keltő volt.

A KDNP frakció-szóvivője felhívta a figyelmet arra: a DK online felmérésében több, fontos személyes adatot elkérnek.

Nyilvánvalóan számukra egy adatszerzés

– jelentette ki Nacsa Lőrinc. A politikus szerint az európai parlamenti képviselőknek a választói akaratot figyelembe véve kell dönteniük az európai bizottsági elnöki jelölésről.

A magyar emberek egyértelműen kinyilvánították május 26-án, hogy mit szeretnének, olyan Európai Uniót szeretnének, ami megállítja a bevándorlást megvédi a keresztény értékeinket, és tiszteletben tartja a nemzetállamokat, a többség erre szavazott, nyilvánvalóan ezt figyelembe kellene venni a Gyurcsány-párt képviselőinek is, és figyelembe kell venni azt is, hogy a jelölés joga a bizottság elnöki posztra az Európai Tanácsot illeti meg, és ők megtették ezt a jelölést, ennek megfelelően kellene szavazniuk

– emelte ki a politikus.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökjelöltje jövő kedden, az EP plenáris ülésén ismerteti programját, amelyről ezt követően szavaznak a képviselők. Amennyiben nem kapja meg a kellő többséget, akkor az állam- és kormányfőknek egy hónapon belül új jelöltet kell állítani.

Hír TV