2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Varga Mihály: Megújul Karcag sportközpontja

A karcagi sportközpont megújítását jelentette be a pénzügyminiszter hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, az új sportpálya alapkőletételén.

Varga Mihály hangsúlyozta: egy pálya nemcsak a füvet, a pálya tartozékait, a lelátót, a sporteszközöket jelenti, hanem azt az életre szóló élményt is, amelyet ott szerez az ember.

Azt mondta: a megújítással minőséget kell adni, mert ha nem javítanak a pálya és a hozzá csatlakozó részek minőségén, akkor nem lesz vonzó a fiataloknak.

Varga Mihály örömét fejezte ki, hogy Karcag önkormányzata belevágott a sportközpont átalakításába, és megjegyezte, hogy Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik támogatja a sportot. Úgy fogalmazott: költeni kell a pálya felújítására, mert a gyermekek itt fognak sportolni, itt erősödnek meg, egészségesebbek lesznek, és akár a futó- akár a focipályán örömöt, dicsőséget hoznak a városnak.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint Varga Mihály azt is megjegyezte, egy ország akkor lehet hosszú távon erős és versenyképes, ha nemcsak a gazdasági, hanem a sport és kulturális fejlesztéseket is növeli, a kormány ezért 2010 óta következesen támogatja ezeket a beruházásokat. A karcagi Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont a kormány 9 milliárd forintos támogatásával újul meg az Erzsébet-liget projekt első fejlesztéseként.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a turisztikai, sport- és szabadidős célú beruházások határozzák meg egy város arculatát, növelik vonzerejét és ezek teremtik meg a mindennapok lehetőségeit. Varga Mihály a közlemény szerint felhívta a figyelmet: ezekben a nehéz időkben is, amikor egy világjárványból kilábalva, a szomszédunkban zajló háború miatt a menekültek megsegítésében kell helyt állni, Magyarországnak van ereje ahhoz, hogy az ország minden megyéjében folyamatosak legyenek a fejlesztések. A miniszter a karcagi sportközpontról szólva elmondta: az új létesítmény professzionális felkészülési lehetőségeket nyújt majd a térség sportolói számára, de rendezvénytérként is meghatározó szerepe lesz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!