2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Varga Mihály: Megújul Karcag sportközpontja

A karcagi sportközpont megújítását jelentette be a pénzügyminiszter hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, az új sportpálya alapkőletételén.

  • Varga Mihály: Megújul Karcag sportközpontja

Varga Mihály hangsúlyozta: egy pálya nemcsak a füvet, a pálya tartozékait, a lelátót, a sporteszközöket jelenti, hanem azt az életre szóló élményt is, amelyet ott szerez az ember.

Azt mondta: a megújítással minőséget kell adni, mert ha nem javítanak a pálya és a hozzá csatlakozó részek minőségén, akkor nem lesz vonzó a fiataloknak.

Varga Mihály örömét fejezte ki, hogy Karcag önkormányzata belevágott a sportközpont átalakításába, és megjegyezte, hogy Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik támogatja a sportot. Úgy fogalmazott: költeni kell a pálya felújítására, mert a gyermekek itt fognak sportolni, itt erősödnek meg, egészségesebbek lesznek, és akár a futó- akár a focipályán örömöt, dicsőséget hoznak a városnak.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint Varga Mihály azt is megjegyezte, egy ország akkor lehet hosszú távon erős és versenyképes, ha nemcsak a gazdasági, hanem a sport és kulturális fejlesztéseket is növeli, a kormány ezért 2010 óta következesen támogatja ezeket a beruházásokat. A karcagi Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont a kormány 9 milliárd forintos támogatásával újul meg az Erzsébet-liget projekt első fejlesztéseként.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a turisztikai, sport- és szabadidős célú beruházások határozzák meg egy város arculatát, növelik vonzerejét és ezek teremtik meg a mindennapok lehetőségeit. Varga Mihály a közlemény szerint felhívta a figyelmet: ezekben a nehéz időkben is, amikor egy világjárványból kilábalva, a szomszédunkban zajló háború miatt a menekültek megsegítésében kell helyt állni, Magyarországnak van ereje ahhoz, hogy az ország minden megyéjében folyamatosak legyenek a fejlesztések. A miniszter a karcagi sportközpontról szólva elmondta: az új létesítmény professzionális felkészülési lehetőségeket nyújt majd a térség sportolói számára, de rendezvénytérként is meghatározó szerepe lesz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pelé palliatív kezelést kap élete végéig

Pelé palliatív kezelést kap élete végéig

Brazil sajtóértesülések szerint a 82 éves Pelé, a brazilok legendás labdarúgója élete végéig palliatív kezelést kap, mert szervezete nem reagál a vastagbélrák elleni gyógyszerekre.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa

Meghalt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton - értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!