2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Varga Mihály: Megújul Karcag sportközpontja

A karcagi sportközpont megújítását jelentette be a pénzügyminiszter hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, az új sportpálya alapkőletételén.

  • Varga Mihály: Megújul Karcag sportközpontja

Varga Mihály hangsúlyozta: egy pálya nemcsak a füvet, a pálya tartozékait, a lelátót, a sporteszközöket jelenti, hanem azt az életre szóló élményt is, amelyet ott szerez az ember.

Azt mondta: a megújítással minőséget kell adni, mert ha nem javítanak a pálya és a hozzá csatlakozó részek minőségén, akkor nem lesz vonzó a fiataloknak.

Varga Mihály örömét fejezte ki, hogy Karcag önkormányzata belevágott a sportközpont átalakításába, és megjegyezte, hogy Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik támogatja a sportot. Úgy fogalmazott: költeni kell a pálya felújítására, mert a gyermekek itt fognak sportolni, itt erősödnek meg, egészségesebbek lesznek, és akár a futó- akár a focipályán örömöt, dicsőséget hoznak a városnak.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint Varga Mihály azt is megjegyezte, egy ország akkor lehet hosszú távon erős és versenyképes, ha nemcsak a gazdasági, hanem a sport és kulturális fejlesztéseket is növeli, a kormány ezért 2010 óta következesen támogatja ezeket a beruházásokat. A karcagi Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont a kormány 9 milliárd forintos támogatásával újul meg az Erzsébet-liget projekt első fejlesztéseként.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a turisztikai, sport- és szabadidős célú beruházások határozzák meg egy város arculatát, növelik vonzerejét és ezek teremtik meg a mindennapok lehetőségeit. Varga Mihály a közlemény szerint felhívta a figyelmet: ezekben a nehéz időkben is, amikor egy világjárványból kilábalva, a szomszédunkban zajló háború miatt a menekültek megsegítésében kell helyt állni, Magyarországnak van ereje ahhoz, hogy az ország minden megyéjében folyamatosak legyenek a fejlesztések. A miniszter a karcagi sportközpontról szólva elmondta: az új létesítmény professzionális felkészülési lehetőségeket nyújt majd a térség sportolói számára, de rendezvénytérként is meghatározó szerepe lesz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!