2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Varga Mihály: Kiemelt cél az egészségügy megújítása

Kiemelt cél az egészségügy megújítása – jelentette ki a pénzügyminiszter a budapesti Szent Margit Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának avató ünnepségén.

  • Varga Mihály: Kiemelt cél az egészségügy megújítása

Felújították a budapesti Szent Margit Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályát. Az avatóünnepségen Szekeres Pál államtitkár kiemelte, hogy milyen fontos az egészségügy fejlődése, beleértve az akadálymentesítést is. Az intézmény főigazgatója pedig fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottsággal is előremutató együttműködésbe kezdtek.

„A közös munka célja, egyrészt segíteni az osztályon gyógyuló betegeinket, hogy a lehető legteljesebb életet élhessenek az itt zajló rehabilitációs munkát követően, másik részt hogy segítsünk a bennünket körülvevő közösséggel, különösen az érintettekkel megismertetni, népszerűsíteni a parasportokat” – mondta Badacsonyi Szabolcs.

Az osztály még 2012-ben kezdte meg működését, most mintegy ezer négyzetméteren újították fel.

„Valamennyi kórterem funkcionális és komfortos lett, önálló foglalkoztató, terápiás helyiségben folyik a betegségek komplex rehabilitációs kezelése. Legnagyobb számban stroke traumát követően kerülnek ide betegek, de számos csípőtáji törést elszenvedett, illetve különböző okokból protézissel ellátott pácienst is kezelnek. Az osztályon általában 3-4 hétig zajlanak a gyógyítási folyamatok, de nem ritka a több hónapos kezelés sem” – sorolta Tarlós István, főpolgármester.

A felújítást az intézmény saját és állami költségvetésből valósította meg. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy Közép-Magyarországra kiemelt figyelem jut, hiszen ez a régió elesik az uniós forrásoktól.

„Budapest és Pest megye az első számú célzottja annak az egészséges Budapest programnak amely a főváros és agglomerációban élő emberek számára biztosítja a jobb egészségügy lehetőségét, nem kevés embernek – 4 300 000 lakosról beszélünk. Ha pedig a munkavállalókat nézem meg az egészségügy oldaláról, akkor több mint 100 ezer embernek az életlehetőségéről és munkalehetőségeiről beszélünk” – fogalmazott Varga Mihály.

A programra már a 2017-es költségvetésben 40 milliárd forintot különítettek el, amelyet majdnem fele-fele arányban az orvostechnológia fejlesztésére és az építészeti tervezésekre fordítottak, idén újabb 30 milliárdot költöttek el a célra, jövőre pedig 42 milliárd jut.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!