2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Varga Mihály: A kormány úgy segíti a munkaadókat, hogy folyamatosan csökkenti az adóterheket

Hír TV

2019. július 25., csütörtök 19:46, frissítve: csütörtök 19:50

Spekulációnak tartja az olcsó munkaerőn alapuló versenyképesség növelését Varga Mihály, mert szerinte a bérek növekedésének tartós emelkedésére kell számítani a vállalkozásoknak. A pénzügyminiszter a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborból jelentkező Magyarország élőben című műsorunkban kifejtette: a kormány úgy segíti a munkaadókat az egyre magasabb bérek kigazdálkodásában, hogy a munkára rakodó adóterheket folyamatosan csökkenti.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy a gazdaság stratégiai ágazataiban a kormány tovább növelné az állami tulajdon arányát, míg más ágazatokban inkább az értékesítést részesíti előnyben.

Mindig mérlegelni kell, hogy mely szektorok azok, ahol szükség van állami jelenlétre és melyek, ahol nincs. Varga Mihály példaként a bankszektort hozta fel. Ahogy mondta, vannak még most is olyan állami tulajdonú bankok, melyek egy korábbi vásárlás kapcsán kerültek állami tulajdonba. Itt az állam célja, hogy ezek hamarosan magántulajdonba kerüljenek és lehetőség szerint a bankszektor a maga versenyhelyzetéből adódóan alakítsa ki a legkedvezőbb árakat a fogyasztók felé.

A teljes adás: 

HírTV