2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Varga Judit: Hazánk ma erősebb mint az elmúlt száz év alatt bármikor

Hazánk ma erősebb, mint az elmúlt száz évben valaha - mondta az igazságügyi miniszter, az Alapjogokért Központ megemlékezésén. Varga Judit kiemelte: a trianoni békediktátum nem csak a területi és a személyes veszteség miatt volt gyalázatos, de a gazdasági fejlődést is derékba törte.

  • Varga Judit: Hazánk ma erősebb mint az elmúlt száz év alatt bármikor

Bár az évszázadok alatt országok, népek, nemzetek tűntek el Európából, de a magyarok mindig túlélték a történelem hányattatásait - hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ igazgatója, a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója alkalmából. Szánthó Miklós szerint nehéz gyász nélkül gondolni erre a napra.

Az igazságügyi miniszter leszögezte: a békediktátum nemcsak a személyes, és a területi veszteség miatt volt gyalázatos, hanem mert az ország felívelő gazdasági fejlődését is derékba törte.

A tárcavezető hozzátette: az összefogásnak köszönhető, hogy hazánk újra erőssé tudott válni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 4103-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4452-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!