2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Varga Judit: Az emberek egyre jobban értik a magyar kormány szándékait

Minden családban vannak viták, de a Fidesz hűséges tagja az Európai Néppártnak – mondta Varga Judit a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Néppárt által a Fidesznek adott ultimátumra reagált. Varga Judit szerint Brüsszel álszent, az emberek azonban egyre jobban értik a magyar kormány szándékait.

  • Varga Judit: Az emberek egyre jobban értik a magyar kormány szándékait

Három feltételt kell teljesítenie a Fidesznek, hogy ne szűnjön meg a néppárti tagsága – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. Be kell fejeznie a Brüsszel-ellenes plakátkampányt, bocsánatot kell kérnie a Néppárt tagjaitól és biztosítani kell a Közép-európai Egyetem (CEU) Budapesten maradását.

„Látszik, hogy kampány van” – reagált az ultimátumra Varga Judit a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kifejtette: a Fidesz mindig is hűséges tagja volt a Néppártnak. „Minden családban vannak viták” – mondta.

A magyar kormánynak március 20-án kell állást foglalni az ultimátumra. Varga Judit szerint a tájékoztató kampány hasznos, mert a magyar emberek megtudhatják, mire készül Brüsszel. Az államtitkár emlékeztetett: a kormány nyolcoldalas dokumentumban cáfolta az Európai Bizottság válaszait. A magyar kormány szerint Brüsszel álszent, mert bár tagadja, hogy bevándorlást ösztönző intézkedéseket hozna, a kötelező kvóta és a migránsvízum bevezetésének terve továbbra is napirenden van – hangsúlyozta az államtitkár.

Varga Judit úgy fogalmazott: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy bevándorláspárti politikát testesít meg, épp annak az ellenkezőjét, amit a magyar kormány képvisel. „A tájékoztató plakátkampány nem az ő személyét, hanem a politikáját támadja” – hangsúlyozta az államtitkár.

Az államtitkár szerint zajlik egy bevándorlási vita az unión és a néppárton belül is. „Mi azonban a magyar emberek érdekeit képviseljük, akik a biztonságot tartják szem előtt.”

„Az EP-választás a biztonságról szól” – mondta Varga Judit. Hozzátette: „Brüsszel a kampányban a korábbi álláspontját kifacsarva azt állítja, hogy számára is a biztonság az első, közben például a betelepítési kvóta továbbra is terítéken van”.

Varga Judit szerint az emberek egyre jobban értik a magyar kormány szándékait, a nyugat-európai politikai elit pedig nem szokott hozzá, hogy őket is lehet kritizálni. „Ezért gyakorolnak nyomást a magyar kormányra, amit kikérünk magunknak.”

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!