2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Varga Judit: A kormány ki fog állni a határok védelme mellett

A magyar kormány mindig ki fog állni a magyar emberek, a magyar haza és az európai határok védelme mellett – szögezte le hétfőn a Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter, aki azt is kiemelte: az Európára nehezedő migrációs nyomás ismét növekvő tendenciát mutat, különösen a közép-mediterrán és a nyugat-balkáni útvonalon.Varga Judit “Mit hoz a jövő a migráció területén?” című bejegyzésében azt írta:

Jean-Claude Juncker korábbi elnök óta tudjuk, hogy az Európai Bizottság politikai bizottságként működik, és megtanultuk, hogy ha nem sikerül első körben átvinni az akaratot, akkor trükkök százaihoz folyamodik.

A miniszter hozzátette, ez történt a migrációs csomaggal is: az álláspontok továbbra sem változtak, a bizottsági javaslat a tagállami tiltakozások ellenére mégis az elosztást helyezi a középpontba. Úgy értékelt, lehet ennek a neve kiutasítási szponzoráció, a kvóta attól még kvóta marad. A magyar kormány ezért megtanulta, hogy folyamatosan résen kell lenni – közölte a miniszter, aki úgy fogalmazott: Brüsszel sokszor játszik a kifárasztással, az elaltatással, hogy a fától ne lássuk az erdőt.

Varga Judit hangsúlyozta: míg Brüsszel és az Európai Parlament lehetőségként tekint a migrációra, emberanyagként, amivel az elöregedő és egyre gyengébbé váló kontinens demográfiai és munkaerőpiaci kihívásait akarja kezelni, addig Magyarország a magyar emberek elsöprő többségének a támogatását maga mögött tudva a bevándorlást olyan veszélynek tekinti, amely Európa létét, biztonságát és keresztény kultúrájának fennmaradását fenyegeti. Ezért a magyar kormány a kezdetek óta azt vallja, hogy a bevándorlást nem kezelni kell, ad absurdum elősegíteni, hanem egyszerűen meg kell állítani. A segítséget pedig oda kell vinni, ahol arra szükség van. Erre Magyarország példaértékű nemzetközi segélyprogramot működtet – írta.

Senki sem arról álmodik gyermekkorában, hogy elhagyja szülőföldjét, mi így segítjük a helyben maradást, a szülőhelyen való boldogulást támogatva

– emelte ki a miniszter. Felhívta a figyelmet arra, noha a pandémia miatt kevesebb figyelem jutott erre, az Európára nehezedő migrációs nyomás ismét növekvő tendenciát mutat, különösen a közép-mediterrán és a nyugat-balkáni útvonalon. Ezért Olaszország és Spanyolország kezdeményezésére a következő uniós csúcs napirendjén is szerepel a migráció. Kitért arra, hogy a magyar kormány szerint is beszélni kell a témáról, hiszen ez nem egy mediterrán probléma, hanem európai probléma, amely például a nyugat-balkáni útvonal miatt közvetlenül Magyarországot is érinti.

Álláspontunk szilárd, megvannak a szövetségeseink

– közölte. A magyar kormány kiáll a külső határok védelme mellett és elutasítja a kötelező elosztási mechanizmust – írta a miniszter, aki szerint a kvóta meddő erőltetése helyett a politikai energiát a nemzetközi partnerekkel való együttműködés fokozásába kell fektetni, ami a migráció megállítására és a visszafogadási egyezmények hatékonyabbá tételére irányul.

Régóta valljuk, hogy a szolidaritásnak több formája van, ezért a migrációs csomagnak ezt is tartalmaznia kell. Szolidaritás és biztonság egymástól nem választható el. Tehát a magyar kormány résen lesz. Akárhogyan is próbálkozik Brüsszel, hogy az egységet, a bevándorlást elutasító és kvótát elutasító tagállamok egységét megbontsa. A magyar kormány mindig ki fog állni a magyar emberek, a magyar haza és az európai határok védelme mellett.

– fogalmazott Varga Judit.

Magyar Nemzet

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!