2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

2x2 néha öt 19:10

Belföld

Varga Judit: A fiatal áldozatok ügye körültekintő megközelítést igényel

A fiatal áldozatok ügye körültekintő, professzionális megközelítést igényel - hangsúlyozta az igazságügyi miniszer hétfőn a Facebook-oldalán.

  • Varga Judit: A fiatal áldozatok ügye körültekintő megközelítést igényel

Bejegyzésében Varga Judit azt írta: a modern helyreállító igazságszolgáltatás története és eredményei az elmúlt öt évtizedben világossá tették, hogy "alapvető és hatékony eszköz van a kezünkben".

A politikus a nap folyamán felszólalt az Európa Tanács olasz elnökségének igazságügy-miniszteri konferenciáján, felhívva a figyelmet arra, hogy a kölcsönös megértésen alapuló és a személyes konfliktusok megoldására törekvő helyreállító igazságszolgáltatás egyre gyakoribb a fiatalkorúakat érintő büntetőügyekben.

"Magyarországon úgy véljük", hogy a fiatal áldozatok ügye körültekintő, szigorúan professzionális megközelítést igényel. Ezért az elmúlt évtizedben a gyermekbarát igazságszolgáltatás és az áldozatok védelmében "hatalmas lépést tettünk" - fogalmazott Varga Judit.

Hozzátette: a magyar vívmányok arra irányulnak, hogy az áldozatokat a lehető legkevésbé és a lehető legrövidebb ideig kerüljenek kapcsolatba a büntető igazságszolgáltatással.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: 2X2 néha 5

Szélesvásznú történelem: 2X2 néha 5

Az 1955-ös 2X2 néha 5 című alkotás egy szocialista operettfilm, amelynek rendezője Révész György. A műsor első részében Gyurkovics Zsuzsával, a film egyik főszereplőjével beszélgettünk, míg a második részben László Ferenc kultúrtörténész volt a stúdió vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
Gyurcsánynak kellemetlen lehet Karácsony botránya

Gyurcsánynak kellemetlen lehet Karácsony botránya

Az ellenzék legnagyobb erejét képviselő Gyurcsány Ferenc levegőnek nézte a Magyar Nemzet stábját, amikor Karácsony botrányáról kérdezte. Úgy tűnik, a DK elnöke hallgatásával próbálja védeni a főpolgármestert.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!