2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Vámos: Családok életét teszi kockára a kormány

2016. május 18., szerda 10:36, frissítve: csütörtök 15:31

Népszavazást kezdeményeznének a kéményseprők, ha nem változik a munkájukra vonatkozó törvény.

Népszavazást is kezdeményezne a Kéményseprők Országos Szakszervezete, ha nem történik módosítás a rájuk vonatkozó törvényben.

A szervezet elnöke a Hír Televíziónak úgy fogalmazott: a kormány családok életét teszi kockára, ha a személyi állomány csökkentése tovább folytatódik, ugyanis a kevesebb kéményseprő nem tudja megfelelően ellátni például a szén-monoxid-mérgezések megelőzését.

„Hosszú ideje tart már a kéményseprők kálváriája, és az elmúlt egy év során az újonnan felállított rendszert alkalmazandó, a kéményseprők létszáma egyre csökken, a törvényjavaslat indoklásában még 1350 főt jelölt meg a Belügyminisztérium, majd mire megszületett ugye ez az államosító törvény, már csak 947 státuszra adott engedélyt a belügyminiszter. Azt gondolom, hogy a drasztikus létszámcsökkentésnek ez lehet az egyetlen oka, ez a feladatcsökkentés, amivel nyilvánvaló, mint ahogyan korábban is megfogalmaztuk, a kormányzat ezzel családok, több száz vagy ezer életet is kockára tesz, mintegy 900 ezer főt foglalkoztató és éves szinten maximum 5-6 milliárd forintos költségigényű iparág tönkretételével” – mondta Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!