2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Vallomást nem tett, de bocsánatot kért a szentendrei úti gázoló

Hír TV

2018. március 26., hétfő 17:07, frissítve: hétfő 20:47

Nem tett vallomást a Fővárosi Törvényszéken a Szentendrei úti halálos baleset okozásával vádolt férfi. A vád szerint nagy sebességgel, ittasan csapódott kocsijával egy, a piros lámpánál várakozó autóba, amelyben ketten meghaltak.

2017. március 17-én este halálos baleset történt a Szentendrei út egyik kereszteződésben. O. Áron egy baráti kártyaparti után, részegen ült autóba, majd 170 kilométer per órás sebességgel hátulról beleütközött egy, a piros lámpánál várakozó autóba. A balesetben a vétlen kocsiban ülő, 21 éves Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos és a vele egyidős barátja, D. Bálint azonnal meghaltak. Az ügy első tárgyalását hétfőn tartották.

O. Áron, bár vallomást nem tett, bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól. „Bocsánatot kérek mindazért, ami történt. Bár jómagam a történtekre egyáltalán nem emlékszem, az eseményeket csak rendőrségi képeken láttam, mégis végtelenül sajnálom, hogy részese voltam egy olyan eseménynek, amelyek családok életét tette tönkre. Nem várom el a megbocsátást, hiszen tudom, hogy ilyen helyzetbe én magam sem biztos, hogy képes lennék rá. Imádkozom és keresem az utat, hogy cselekedetemet, még ha lehetetlennek is tűnik, és az önök fájdalmát enyhíteni tudjam” – fogalmazott a tárgyalóban.

Tanúként hallgatták ki D. Bálint édesapját, aki elmondta, gyermeke autója jó műszaki állapotban volt, annak ellenére is, hogy a szakértők megállapították: nem nyílt ki a légzsák az ütközés következtében. „Folyamatosan, maximálisan jól tartotta az autóit, soha semmi probléma nem volt velük. Minden szempontból arra törekedett, nagyon jó érzéke is volt hozzá. Nem tudok erről, hogy miért nem nyílt ki a légzsák, nyilván ezt a szakértőnek kell megállapítania” – jegyezte meg az áldozat édesapja.

A másik áldozat, Janza Rihárd édesapja azt mondta: a fiúk egy autóstalálkozóról tartottak hazafelé, amikor megtörtént a tragédia. „Azt tudtam, hogy el fog menni a barátjával egy ilyen autóstalálkozóra. Azután a rendőrség jött, és közölte, hogy meghalt” – fogalmazott Janza Péter.

Tanúként hallgatták meg a vádlott ismerőseit is, akikkel az tragédia előtt italozott. A férfiak elmondták: aznap este mindannyian sokat ittak, O. Áron pedig részeg volt. Ezt erősíti a szakvélemény is, miszerint több mint két liter alkoholt állapítottak meg a szervezetében a baleset után. A halált okozó, ittas járművezetés miatt akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!