2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Vállalja a kispesti korrupciós botrány következményeit a Párbeszéd

Hír TV

2019. október 10., csütörtök 12:41

Borkai Zsolt ügyét vizsgálni kell, a kispesti korrupciós botrányt viszont nem kell vizsgálni a Párbeszéd társelnöke szerint. Szabó Tímea kitart amellett, hogy Kispesten nincs semmilyen korrupciós botrány, és azt is hihetőnek tartja, hogy Gajda Péter és Lakner Csaba a botrány múlt pénteki kirobbanása óta nem beszélt egymással.

Szabó Tímea elmondta, Gajda Péter kispesti polgármester már megtette a szükséges jogi lépéseket és azok alapján már remélhetőleg folyik a nyomozás. Hozzátette, nemrég jelent meg a hír, hogy Gajda Péter szerint Lackner Csabának le kell mondania, ha bebizonyosodik, hogy ő van a felvételen.

Egy újabb felvetésre azt válaszolta, nem tiszte megítélni, mennyire életszerű, hogy Gajda Péter és Lackner Csaba nem beszéltek egymással egy hete. Hozzátette, a Fidesz és az ellenzék között azonban az a különbség, hogy a Fidesz nem tett jogi lépéseket a Borkai-ügy kinyomozásának érdekében, míg az ellenzék ezt megtette a Lackner-ügyben.

Kikérték a véleményét a hangfelvétel azon, csütörtökön publikált részéről, amelyen Lackner Csaba azt mondja, hogy Gajda Péter már csak egy ciklust vállal polgármesterként, mert nem szeretné, ha "ráégnének" az ellenzéki összefogásból érkező "éhes" fiatalok. Szabó Tímea azt felelte, "az újabb, éhes, tolvaj politikusok" a Fidesz körül szoktak megjelenni, az pedig Gajda Péter saját döntése, hogy hány ciklust vállal polgármesterként.

Hír TV - MTI