2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Vállalhatatlan stílusban sértegette a papokat a DK-s képviselő

2021. január 26., kedd 08:31

A papokat sértegette Bátonyterenye DK-s önkormányzati képviselője egy Facebook-posztban. A helyi baloldal nem kommentálta az esetet, a fideszes polgármester szerint azonban megdöbbentő az írás.

A közösségi oldalára feltöltött képei alapján Berki Jánosné nehezen döntötte el, melyik pártnak kampányoljon a 2019-es önkormányzati választásokon. A bátonyterenyei szivárványkoalícióba végül a DK képviselőjeként, listáról jutott be.

 
A helyesírási hibáktól hemzsegő poszt.
 

A szociális gondozóként dolgozó asszony nemrég a közösségi oldalán vállalhatatlan stílusban beszélt a kereszténységről és a papokról. A helyesírási hibáktól hemzsegő posztban a többi között azt írta, „utálom a pedofil, mocskos papokat, mind az, fel kéne akasztani őket”.

Szerettük volna megkérdezni Berki Jánosnét miért beszélt így az egyházi emberekről, és továbbra is fenntartja–e a véleményét, de többszöri megkeresésre sem vette fel a telefont. Párttársát azonban sikerült elérnünk, de nem kíván nyilatkozni.

Hallgat a baloldal az esetről - mondja Bátonyterenye fideszes polgármestere. A városvezető szerint szomorú, hogy már egy ilyen vélemény sem vált ki semmilyen reakciót a szivárványkoalícióból.

A közgyűlésben egyébként csendesnek ismert Berki Jánosné a közösségi oldalon meglehetősen aktív. Korábbi írásaiban gerinctelen férgeknek és retkeknek is nevezte a Fidesz szavazókat.

HírTV