2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Választási csalás miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk

Választási csalás miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom. A párt elnök-helyettese szerint ugyanis a vasárnapi EP-választás napján valaki azzal az üzenettel hívta fel a Mi Hazánk szimpatizánsait, hogy a pártra leadott szavazatok elvesznek. Dúró Dóra azt mondta: az akció feltehetően a Jobbikhoz köthető.

  • Választási csalás miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom, valaki ugyanis a vasárnapi EP-választás napján sorra hívta fel a párt szimpatizánsait, méghozzá azzal az üzenettel, hogy a rájuk leadott szavazatok elvesznek, aki pedig mégis a Mi Hazánkra voksol, az Gyurcsány Ferencet támogatja. A párt elnökhelyettese szerint ez választási csalás, a választópolgárok befolyásolása, amelynek a hátterében a Jobbik állhat, a hívásról készült felvételen ugyanis az egyik aktivistájuk hangja hallható. Dúró Dóra azt mondta, szeretnék, ha kiderülne, hogy kinek a megbízásából történt az akció.

A súlyos választási kudarcot követően a Jobbik országgyűlési képviselője a mandiner.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte nem a szavazókat kell okolni az eredményért. Varga-Damm Andrea úgy véli, hogy inkább a politikai közösségben van a hiba. A politikus azt is mondta, hogy Sneider Tamás helyében azonnal felajánlotta volna a lemondását az eredmény láttán.

A Hír TV próbálta megkérdezni a Jobbik szóvivőjét is arról, hogy egyetért-e Varga-Damm Andreával, Jakab Péter azonban szűkszavúan azt válaszolta: csapataink harcban állnak, és harcban mindig előre megyünk, nem hátra.

A választási kudarc ellenére Sneider Tamás egyébként nem kíván lemondani a pártelnöki tisztségről. Az antiszemita botrányairól ismert politikus az indexnek nyilatkozva azt mondta, nem akarja elkövetni Vona Gábor tavalyi hibáját, az ő távozása után ugyanis belharcok indultak el a Jobbikban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!