2020. október 20.,
kedd, Vendel napja

Választási csalás miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk

Hír TV

2019. május 28., kedd 19:07

Választási csalás miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom. A párt elnök-helyettese szerint ugyanis a vasárnapi EP-választás napján valaki azzal az üzenettel hívta fel a Mi Hazánk szimpatizánsait, hogy a pártra leadott szavazatok elvesznek. Dúró Dóra azt mondta: az akció feltehetően a Jobbikhoz köthető.

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom, valaki ugyanis a vasárnapi EP-választás napján sorra hívta fel a párt szimpatizánsait, méghozzá azzal az üzenettel, hogy a rájuk leadott szavazatok elvesznek, aki pedig mégis a Mi Hazánkra voksol, az Gyurcsány Ferencet támogatja. A párt elnökhelyettese szerint ez választási csalás, a választópolgárok befolyásolása, amelynek a hátterében a Jobbik állhat, a hívásról készült felvételen ugyanis az egyik aktivistájuk hangja hallható. Dúró Dóra azt mondta, szeretnék, ha kiderülne, hogy kinek a megbízásából történt az akció.

A súlyos választási kudarcot követően a Jobbik országgyűlési képviselője a mandiner.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte nem a szavazókat kell okolni az eredményért. Varga-Damm Andrea úgy véli, hogy inkább a politikai közösségben van a hiba. A politikus azt is mondta, hogy Sneider Tamás helyében azonnal felajánlotta volna a lemondását az eredmény láttán.

A Hír TV próbálta megkérdezni a Jobbik szóvivőjét is arról, hogy egyetért-e Varga-Damm Andreával, Jakab Péter azonban szűkszavúan azt válaszolta: csapataink harcban állnak, és harcban mindig előre megyünk, nem hátra.

A választási kudarc ellenére Sneider Tamás egyébként nem kíván lemondani a pártelnöki tisztségről. Az antiszemita botrányairól ismert politikus az indexnek nyilatkozva azt mondta, nem akarja elkövetni Vona Gábor tavalyi hibáját, az ő távozása után ugyanis belharcok indultak el a Jobbikban.

Hír TV